Logitech G435 Lightspeed recension: ett idealiskt headset för unga spelare?

Logitech G435

Nyheterna följer varandra på Logitech, denna gång med en spelheadset vars uppdrag fokuserar på användarvänlighet. G435 kombinerar verkligen lätthet och mångsidighet med en design som riktar sig till både unga och gamla.

Uppdatering den 28 februari 2022:

Logitech har precis släppt en uppdatering som gör sin G435 Lightspeed helt kompatibel med Nintendo Switch. Du kan hitta mer information och hur du utför uppdateringen i det här blogginlägget.

Logitech fortsätter sina ansträngningar att erbjuda allt lättare och minimalistiska headset, till (mer eller mindre) överkomliga priser. G435 Lightspeed tar alltså upp konceptet som startade med G733 Lightspeed och G335, samtidigt som den driver idén lite längre tack vare flera fördelar som vi kommer att diskutera med detta test.

Sammanfattning

Logitech G435: dess tekniska blad

Logitech G435 är:

 • Givare: PRO-G 40mm
 • Frekvenssvar: 20Hz – 20kHz
 • Mikrofon: inbyggd dubbel strålformande mikrofon
 • Mikrofonens frekvenssvar: 100Hz – 8kHz
 • Förbindelse: Lightspeed/Bluetooth USB-mottagare
 • Autonomi: 18 timmar
 • Spatialisering: ja, kompatibel med Dolby Atmos, Tempest 3D AudioTech och Windows Sonic Spatial Sound
 • Programvara : Nej
 • Vikt: 165 gram
 • Pris och tillgänglighet: förbeställs för närvarande, för €79,99

Förutom att det är den lättaste modellen som produceras av tillverkaren för tillfället, innehåller den även några nya funktioner som är värda att titta närmare på. Vi tänker särskilt på dess designtanke för de minsta huvudena och de yngsta spelarna, mångsidigheten som den förvärvar tack vare dess dubbla anslutningsmöjligheter och genom borttagningen av bommikrofonen som ger plats för en dubbelstrålebildande mikrofon.

Design och ergonomi

G435 är överraskande vid första anblicken, av den enkla anledningen att den verkligen är väldigt lätt, en riktig fjäderviktare! G733 Lightspeed verkade redan som ett lätt headset för oss, men här kör Logitech hem poängen igen genom att drastiskt minska vikten på vågen. Vi kommer inte att ljuga för varandra, om detta är en av de starka tillgångarna med denna G435 så är det också det som ger den ett alldeles för billigt utseende och känslan av att inte ha något särskilt solidt i händerna. .

Logitech G435_8 recension © Matthieu Legouge

Allt har gjorts för att minska vikten, så mycket att eftergifterna, vad gäller design och ergonomi, verkar många. Logitech har till exempel tagit bort tyget som skyddar högtalaren och har till stor del dragit ner på materialet, framför allt med ett särskilt minimalistiskt justeringssystem. Dito på sidan av bågen; medan våra bilder kan antyda att den är gjord av en solid del, är det inte det. Den består egentligen av två parallella grenar, förstärkta med två plastkontakter och är inte vadderad.

Logitech G435_7 recension © Matthieu Legouge

Ur ergonomisk synvinkel tillåter flexibiliteten hos plasten som används att G435 kan bäras av människor med mycket olika morfologier. Barn, tonåringar och vuxna borde tycka att dessa hörlurar är väldigt bekväma, även om mina öron personligen bara rör plasten på högtalarna lätt. Slutligen är det kanske inte det bästa alternativet när man bär glasögon, men obehaget känns mycket mindre än med andra hjälmar vars klämeffekt kommer att trycka för mycket på tinningarna. Så är inte fallet här.

Logitech G435_6 recension © Matthieu Legouge

Höjdjusteringen lämnar en hel del amplitud, pannbandet utövar endast ett lätt tryck på toppen av skallen, och förmaken lutar några centimeter på de vertikala och horisontella axlarna. Ingen 90° rotation, men G435 bärs utan några begränsningar runt halsen, frånvaron av bommikrofonen är också en bra poäng här.

Logitech G435_3 recension © Matthieu Legouge

Hjälmen är förvisso väldigt lätt, men dess minimalism och dess material ger inte full tillfredsställelse i förhållande till dess pris. Vi förväntar oss generellt bättre när vi spenderar nästan 80 €. Å andra sidan, om lätthet inte alltid rimmar med komfort, är det sant att de 165 gramna på denna hjälm är en riktig tillgång. Tygkuddar ger väldigt lite isolering, men kontakten med huden är behaglig. I slutändan eliminerar G435 en hel del begränsningar när det gäller komfort med en design som vi finner relevant med vetskapen om att den främst riktar sig till unga spelare.

Funktioner, anslutning och autonomi

Vi misstänker att en hjälm av det här slaget inte kommer att vara särskilt flamboyant vad gäller funktionalitet. Trots utseende lyckas Logitech erbjuda något ganska komplett.

Det är till exempel mycket anmärkningsvärt att här dra nytta av en dubbel anslutning. Frånvaron av Bluetooth var helt klart skadlig för en G733 Lightspeed som visade ett introduktionspris satt till €149; Logitech fixar äntligen detta med en redan mycket mer mångsidig G435. Ingen kompatibilitet i sikte för Xbox, men den medföljande Lightspeed-dongeln låter dig ansluta till PlayStation 4 och Playstation 5, och naturligtvis till Windows-datorer som macOS.

Logitech G435_4 recension © Matthieu Legouge

Inget riktigt nytt på sidan av Lightspeed-anslutning, men Bluetooth ger mycket flexibilitet att använda. En, eftersom det inte längre är nödvändigt att bära USB-mottagaren när vi reser, och två, eftersom den här hjälmen blir de facto kompatibel med smartphones, surfplattor och andra enheter. Det måste också sägas att Bluetooth-anslutningen uppför sig väldigt bra här, latensen är verkligen som lägst och låter dig spela eller titta på videor utan synkroniseringsproblem.

Logitech G435_9 recension © Matthieu Legouge

På autonomisidan kommer G435 inte att slå rekord. Vi kunde dock verifiera att Logitechs ord, som tillkännager 18 timmars autonomi, är sammanhängande. Efter att ha använt hörlurarna via Lightspeed-anslutningen samt Bluetooth på olika enheter och under en bra vecka höll vi på i knappt 17 timmar.

G435:s funktionslista är inte exceptionell. Kontrollerna fokuserar på det väsentliga: kontrollera volymen, stänga av mikrofonen och koppla ihop headsetet. G Hub, Logitechs interna programvara, stöder inte G435, så lita inte på ytterligare funktioner, som till exempel en equalizer.

Ljudåtergivning och mikrofon

Balanserat ljud som inte överdriver

De 40 mm drivrutiner som används med denna G435 utrustar redan en hel del referenser från tillverkaren. De tillhandahåller det väsentliga genom att erbjuda ljudkvalitet som är helt korrekt för de flesta videospel. Återgivningen är nästan identisk med den för G733 Lightspeed, och framför allt mycket mindre fokuserad på basen än G335. Vi har rätt till något ganska balanserat överlag, som förvisso saknar detaljer, men till det här priset och för spelbruk kommer vi att vara nöjda med det mycket bra.

Stereofonin är inte dålig, men ljudbilden verkar smal. Aktiveringen av surroundljud gör dock att man kan ge lite mer bredd till helheten, men återigen inget exceptionellt eftersom Logitech här nöjer sig med kompatibilitet med Atmos, Tempest och Windows Sonic. Att lokalisera källan till vissa ljud är mindre lätt än med andra headset, som Logitech G Pro X, men det är framför allt den låga passiva isoleringen som förstör nedsänkningen lite.

Logitech G435_5 recension © Matthieu Legouge

En mikrofon som håller vad de lovar?

G435:s dubbla strålbildande mikrofon ger tydlig, begriplig ljudåtergivning, men tillverkarens påståenden är inte så kraftfulla som du kanske tror.
Den största fördelen med frånvaron av en stolpe är utan tvekan det faktum att man kan gå runt med detta headset och ta samtal utanför. Framför konsolen, eller PC:n, ser vi helt klart ingen fördel med denna lösning.

Bakgrundsljud är faktiskt mycket mer närvarande än med G733:s boommikrofon, våra lekkamrater hör tydligt de ljud som genereras av vårt mekaniska tangentbord och andra omgivande ljud. Ännu värre, de kan också höra ljuden som sänds av hjälmen: lite hög musik och till och med vissa ljudelement i spelet! Endast användningen av Nvidia Broadcast tillät oss att bli av med dessa nackdelar, men tyvärr är detta bara möjligt på PC, med ett Nvidia-grafikkort…
Det är synd, för på pappret lovar den här dubbla mikrofonen med Beamforming-teknik att minska bakgrundsljudet; i själva verket accentuerar det dem.

Logitech G435: Clubics åsikt

Logitech G4357

Det är en intressant hjälm som Logitech erbjuder oss, och av flera anledningar. Vid första anblicken verkar dess pris fördelaktigt jämfört med en G733 som saknar mångsidighet och vars pris utan tvekan är överdrivet. För 80 € är det redan mindre fallet med G435 som lägger till Bluetooth till ekvationen. Trots allt, om sökandet efter lätthet ökar komforten, minskar det enligt vår mening den övergripande kvaliteten med mycket märkbara eftergifter och en mycket närvarande känsla av skörhet.

En sådan fjäderviktare kan vi dock inte missa! Det är sant att G435 mycket snabbt glöms bort en gång på esgourdes. Slutligen, om vi är besvikna över mikrofonens prestanda, erbjuder Logitech ändå en mycket märkbar ljudåtergivning för ett headset till detta pris, en modell som utan tvekan kan överskugga den senaste Razer Barracuda X.

Mest

 • Förvånansvärt lätt och bekväm
 • Bluetooth med låg latens, äntligen!
 • Korrekt ljudåtergivning i spelet
 • Lämplig för barn och tonåringar

De mindre

 • Ingen Xbox-kompatibilitet
 • “billig” design
 • Mikrofon känslig för bakgrundsljud
 • Lite ljudisolering

Design och komfort8

Mikrofon6

Ljudkvalité7

Autonomi6

Mångsidighet8

57,99 €

57,99 €

Relaterade Artiklar

Back to top button