Logitech G Gaming: den bärbara konsolen har läckt ut, allt vi vet om den

Logitech G Gaming Handheld © Logitech

Tillkännagav i början av augusti bärbar konsol designad av Logitech och Tencent bara läckt. Faktum är att maskinen avslöjas idag genom flera stulna bilder och några extremt intressanta detaljer.

Vi skulle alltså kunna ställas inför en riktig fickdator (eller nästan).

Switchen som inspiration

Det är alltså en ny mobilkonsol som är på väg att landa i slutet av året. Efter framgången med Switch (111 miljoner sålda enheter) och Steam Deck vill andra tillverkare kliva in i genombrottet. Detta kommer särskilt att vara fallet för Logitech via dess G Gaming-gren. Den är specialiserad på tillbehör och annan kringutrustning för spel som tangentbord och möss. Men genom att samarbeta med Tencent är det schweiziska varumärket på väg att ta ett steg framåt.

Tack vare Evan Blass har vi möjlighet att upptäcka de första bilderna av Logitech G Gaming Handheld. Det visuella visar en handhållen konsol vars design är starkt inspirerad av Nintendo Switch. Placeringen av knapparna (XYAB), riktningskorset eller stickorna är liknande. Triggers ingår också, liksom en “Hem”-knapp och en stapel för att justera volymen på toppen av maskinen. En micro SD-port finns också här.

Logitech G Gaming Handheld © Logitech

Ett rent gränssnitt

Huvudmenyn i Logitech G Gaming Handheld förblir också mycket trogen Nintendos hybridkonsol. Du kan se flera program installerade där som Xbox Cloud Gaming, GeForce Now, Steam (fjärrspel), YouTube, Google Play eller till och med Chrome. Fem ikoner finns också uppe till vänster på skärmen. Det här är uppenbarligen avsnitten dedikerade till mat, inställningar, foton, e-postmeddelanden och förmodligen användarprofilen.

Logitech G Gaming Handheld © Logitech

Om det förmodligen kommer att använda Android-operativsystemet är det svårt att i förväg veta egenskaperna hos komponenterna i konsolen. Förekomsten av en Snapdragon G3x Gen 1-processor kan inte uteslutas. Slutligen, kom ihåg att Logitech G Gaming Handheld huvudsakligen kommer att vara orienterad mot molnspel. Nu måste vi bara vänta på att upptäcka priset, releasedatumet och alla tekniska specifikationer.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button