Logitech G Aurora: En komplett serie av kringutrustning för spel som uppmuntrar inkludering

Logitech G Aurora Collection © Logitech

En samling av tangentbord, mus och hjälm riktar sig till spelare för att nå en bredare publik? Det är Logitechs idé.

Tre huvudprodukter, några tillbehör och ett partnerskap, det är vad Aurora-kollektionen faktiskt handlar om. Logitech föredrar dock att behålla två termer: ” inklusive “och” könsneutral “.

Nå fler spelare

För Aurora ville Logitech framför allt helt enkelt hålla sitt löfte att ” tillhandahåller lösningar för alla spelare “. Ett åtagande som varumärket specificerar: ” Vi tittade på våra egna spelprodukter och insåg att vi kunde göra bättre “.

Logitech G Aurora G715 tangentbord © Logitech

Ujesh Desai, Vice President på Logitech G, förklarar: ” Med Aurora har vi skapat en kollektion som tar hänsyn till könsskillnader, med fokus på komfort, tillgänglighet och lekfullhet “. För att göra detta konsulterade varumärket kommentarerna från många spelare och satte ihop ett team för att ” möta önskemålen och behoven hos ett underrepresenterat segment av spelare “.

Logitech G Aurora G705 mus © Logitech
Logitech G Aurora G735 headset © Logitech

© Logitech

Tre huvudområden har alltså tagits i beaktande: komfort, tillgänglighet och en lekfull anda. Därför bjöds frågan om långt hår, bärande av glasögon eller örhängen in i designen. Teamet tänkte på små händer, men försökte också undvika “standarder” som svart färg eller skarpa kanter.

Produkter från 99 till 229 euro

Tre produkter har utvecklats för denna Aurora-kollektion, som börjar med ett trådlöst spelheadset, G735. Finns i finish vit dimmaden glömmer inte någon av de senaste teknologierna med de dubbla LightSpeed ​​​​/Bluetooth-anslutningarna, en batteritid på mer än 56 timmar och de flesta kontrollerna direkt tillgängliga på hjälmen.


En duo av trådlösa/trådbundna tangentbord finns också på menyn, G715/G713. Dessa är kompakta modeller (TKL) utan numerisk knappsats. Höjden är justerbar för att förbättra komforten och batteriet i den trådlösa modellen kan hålla i mer än 25 timmar utan problem. Återigen görs anslutningen i Lightspeed eller Bluetooth.


Slutligen, för att komplettera Aurora-sortimentet, har Logitech designat G705, en relativt lätt trådlös mus. Med sina 85 gram märks det även på sitt ganska kompakta format medan Lightspeed/Bluetooth-duon så klart är kvar i spelet. För att begränsa kostnaderna är sensorn begränsad till 8 200 punkter per tum, tillräckligt för de flesta spelare.


Eftersom vi pratar om priser, vet att sortimentet redan finns tillgängligt för förbeställning på Logitechs sajt. G735-headsetet kostar 229 euro medan det tar 169 euro / 199 euro för G713 / G715-tangentborden och 99 euro för G705-musen. Observera slutligen att en specialutgåva av Blue Yeti USB-mikrofonen har designats för Aurora-kollektionen, i sortimentets färger kostar den 139 euro.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button