LockTheSystem: Det nya viruset tar bytesdata som gisslan och kräver en lösensumma

De gamla och “kära” telefonbedrägerierna som vishing och phishing räckte inte för oss, och av denna anledning kommer här det nya bedrägeri som tar namnet LockTheSystemsamt en typ av skadlig programvara som kallas ransomware. Det nya skadliga viruset riktar sig mot offret, stjäl sedan data och ber om lösenpengar. Hur? Allt sker via ett e-postmeddelande som är skrivet på italienska och som hänvisar till misslyckandet med att leverera ett paket. Lyckligtvis jag D3lab-forskare de uppmärksammade bedrägeriet och meddelade det omedelbart till CERT-AgID, den statliga strukturen som arbetar med cybersäkerhet.

LockTheSystem: hur man försvarar sig mot viruset

För närvarande är lite känt om LockTheSystem-viruset. Vad vi dock vet med säkerhet är att det hela fokuserar på ladda ner en fil som bestämmer en följd av processer och inaktiverar eller återställer tjänster. Registrera sedan i filer lagrade på hårddisken av bytet och visar på hans skrivbord lösenseddel. Gärningsmannen uppmanar därför offret att kontakta författaren via Telegram till @-kontot. Det finns dock fortfarande inga bevis på familjen de tillhör, även om vissa spår tyder på att det kan vara en sådan variant av PROM eller Thanos ransomware.

CERT-AgID har kommunicerat alla detaljer om LockTheSystem som bjuder in användare till regelbundet uppdatera system och applikationer. På detta sätt kommer varje sårbarhet som är gynnsam för hackaren att förintas och förbättras. Regeringsstrukturen gav då rådet att göra flera säkerhetskopior data vid olika tidpunkter e behålla säkerhetskopiorna. Slutligen, som i alla bedrägerier, inbjuder vi dig att var uppmärksam när du får e-postmeddelanden av misstänkt ursprung eller från okända avsändare.

Relaterade Artiklar

Back to top button