Livebox 6: pris, funktioner, tjänster, allt du behöver veta om den nya Orange-boxen


Orange presenterar en Livebox 6 som ser bra ut och har nya specifikationer, med Wi-Fi 6E i synnerhet och ökade hastigheter. Servicedelen av den är också intressant, låt oss se vad det här nya modemet, som inte anges på prissidan, har i magen.

Livebox 6 har kommit! Nästan allt, vare sig det är sant eller falskt, har sagts överallt de senaste veckorna, men nu är sanningens ögonblick. Orange presenterade, onsdag 6 april, en ny Internetbox tillgänglig från torsdag 7 april till ett högre pris än den tidigare versionen, förstås, men också med ett övertygande tekniskt blad. Den här nya boxen är tillgänglig med “Livebox Max Fibre”-erbjudandet, som vi beskriver i den här artikeln, med det viktigaste av vad du behöver veta om Livebox 6, vilket bekräftar en utveckling av varumärket.

Livebox 6: de viktigaste egenskaperna

Detta är DEN stora nyheten hos Orange: Livebox 6 är den första boxen som marknadsförs i Frankrike för att vara kompatibel med den nya Wi-Fi 6E tri-band standarden. Bouygues Telecom kommer verkligen att uppdatera sin Bbox Ultym, nu Wi-Fi 6-kompatibel, till en Wi-Fi 6E-version som marknadsförs från den 25 april, tre veckor efter konkurrentens.

Kom ihåg att tri-band Wi-Fi 6E-standarden tillåter abonnenter som har kompatibla enheter (det finns fortfarande få, vi kommer inte att ljuga för varandra, men det kommer) att använda inte två, utan tre frekvensband. Utöver de nu historiska 2,4 och 5 GHz-banden, som ofta är överbelastade och därför utsatta för störningar, kommer det att vara möjligt att använda 6 GHz-bandet, som ARCEP har auktoriserat sedan slutet av förra året. Vissa smartphones som Xiaomi Mi 11 eller Samsung Galaxy S21 Ultra är kompatibla, liksom Razer Blade 15 Advanced på den bärbara sidan.

Observera: om du har en Wi-Fi 6-kompatibel enhet tillåter detta dig inte alltid att njuta av Wi-Fi 6E-anslutning.

Livebox 6 sida © Orange

Wi-Fi 6E är garantin för högre hastighet (sägs vara tre gånger snabbare än Wi-Fi 5), lägre latens (3 ms med den nya Orange-boxen) och störningar sällsynta eller nästan noll. När det gäller portar och hastigheter använder denna Livebox 6 en delad hastighet på 2 Gbit/s nedlänk och upp till 800 Mbit/s upplänk. Den är därför generellt sett bättre än Livebox 5 (2 Gbit/s vid nedladdning, 600 Mbit/s vid uppladdning).

Ja men nedlänk, är det samma plötsligt? “, du kommer att märka; du kommer att få veta att” inte riktigt “. Livebox 6 erbjuder faktiskt fem Ethernet-portar, inklusive en RJ45 på 2,5 Gbit/s, och de andra på 1 Gbit/s, när Livebox 5 bara erbjöd fyra portar blockerade med 1 Gbit/s per enhet.

Till de 5 Ethernet-portarna, lägg till 2 RJ11-telefonportar, 1 SFP (fiber)-port, 2 USB 3-portar och 1 strömförsörjningsport (USB-C-typ).

En ny design som ser ut som en ansluten högtalare och ett miljövänligt modem

Vi inbjuder dig redan att berätta, i kommentarerna, vad du tycker om designen av denna Livebox 6. Det som är intressant här är att modemet designades för att vara visuellt attraktiv och integrera mer i det inhemska landskapet, men också för att optimera distributionen av Wi-Fi och begränsa dess koldioxidavtryck.

För till exempel Wi-Fi har liveboxens antenner placerats ovanför, för att bättre sprida signalen och därmed säkerställa bättre täckning av lokalerna. Den vertikala maskinen är också gjord av ett 100 % återvinningsbart och återvunnet plastskal; sidotyget, som ger den denna falska luft av anslutna högtalare, är också lättare att återvinna och riskerar inte att repas, om du inte går riktigt hårt. Orange har därför ansträngt sig ordentligt för designen och denna Livebox kommer lättare att hitta sin plats i ditt vardagsrum än vissa tidigare modeller.

Det bör noteras att Livebox 6 har en liten pekskärm med låg förbrukning på frontpanelen som ger tillgång till viktig information och funktioner, såsom att övervaka och anpassa förbrukningen eller aktivera ett av de två “standby”-lägena. Ytterligare en ny funktion från Orange.

Livebox 6-skärm © Orange

När det väl har aktiverats justeras detta standbyläge enligt två skåror: ett första “ljus”, som aktiveras lämnar bara telefonen aktiverad; och en “djup” standby som inaktiverar Liveboxen som sedan går helt i vila. Detta djupa läge tillåter energibesparingar på upp till 95 %, vilket inte är försumbart. En funktion som kan vara viktig för att minska enhetens koldioxidavtryck, speciellt om du åker på semester eller är på resande fot i flera dagar. Observera att standbyläget kan styras från mobilapplikationen Orange et moi (eller Orange Pro för proffs).

Nya personliga tjänster, för bättre Wi-Fi-stöd

Support är helt klart ett av ledmotiven för denna Livebox 6. “Livebox Max”-erbjudandet, som inkluderar den nya fiberboxen, gör att Orange kan lansera och erbjuda allmänheten tjänsten “Wi-Fi Serenity”, som även är tillgänglig på andra operatörserbjudanden . Den här tjänsten gör det möjligt för kunder att dra nytta av personlig support och att få kontakt, antingen via 39 00 eller från applikationen “Orange and me”, med en Wi-Fi-specialist som kan hantera förfrågningar. abonnenter installera en, två eller tre Wi-Fi-repeaters i sina hem, för att underlätta signaldistributionen. Liten precision: repeatern kräver en driftsättningskostnad på 10 euro, får vi veta, men medför inte längre extra kostnader därefter.

Livebox 6 och repeater © Orange

Förutom stödet för Livebox och “Serenity Wi-Fi” kommer Max-kunder att kunna använda en Airbox med 20 GB/månad, för en mobilanslutning. Nya kunder kommer att dra nytta av ett kuvert på upp till 200 GB/månad via alternativet Start. Obegränsade samtal från fast telefon till mobiler i Europa ingår också, liksom samtal till USA och Kanada.

Vi har inte riktigt pratat om det än så länge, men du kommer ha förstått att Orange bara presenterar ett nytt modem här, Livebox 6. TV-spelaren förblir densamma som den som erbjuds med Livebox 5, nämligen 4K UHD TV-avkodaren eller, valfritt, en TV-nyckel. Orange anser att en ny spelare inte var nödvändig, eftersom varumärkets senaste är baserad på de senaste standarderna (UHD 4K och Dolby Atmos). Avkodaren inkluderar i synnerhet TV-inspelaren med flera skärmar med 300 timmars program.

Pris: högklassiga priser för Livebox 6

Nya kunder kommer att kunna dra nytta av Livebox 6 genom att prenumerera på erbjudandet “Livebox Max Fibre”, tillgängligt från 34,99 euro per månad under en period av 12 månader. Beyond, rockar för alla på 54,99 euro per månad, med återbetalning och portabilitetserbjudande.

Det här erbjudandet, som blir det dyraste i Orange-katalogen, är fem euro högre än Livebox Up Fiber-erbjudandet, som hittills har hamnat i toppen av korgen. ” Alla våra kunder kan migrera till detta nya erbjudande och dra nytta av den nya boxen », berättar operatören.

Proffsen har också rätt till sitt erbjudande, med en liten extra DNS-bonus

Som vanligt erbjuder Orange en variant av sina konsumenterbjudanden för proffs. För den senare kommer Livebox 6 att ingå i “Livebox Pro Fiber”-erbjudandet, och nya kunder kommer att kunna ta del av det från 48 euro (exkl. moms) per månad i 12 månader, sedan 53 euro (exkl. moms). MOMS).

För proffs har boxen vissa särdrag uppenbarligen anpassade till kunderna, såsom två linjer för röstanvändning, eller konfigurationen av tjänster som Nomadic VPN, samt en förstärkt uppladdningshastighet som kan öka till 1 Gbit/s (mot 800 Mbit /s för konsumentversionen av Livebox 6).

Livebox 6 dekoration © Orange

Vi slutar där. Flera av våra läsare har de senaste dagarna kunnat fråga oss om den potentiella möjligheten att välja och ändra sin DNS från Livebox. Observera att om det här alternativet inte finns i konsumentversionen är det för Livebox 6 pro-versionen, vilket bekräftades av operatören denna onsdag.

Så, hur hittar du denna Livebox 6?

Relaterade Artiklar

Back to top button