Livebox 6: “Ett tekniskt genombrott till förmån för kunden, som kräver support” (Orange)

Livebox 6 sida © Orange

Medan Orange tillkännager sin Livebox 6Laetitia Orsini, marknadschef för operatörens erbjudanden för konsumentåtkomst, förklarar valet av Wi-Fi 6E och beskriver kundsupportstrategin.

För att ta reda på priset, placeringen, funktionerna och tjänsterna för den nya Orange-boxen och Livebox Max-erbjudandet, missa inte vår dedikerade artikel om Livebox 6 på Clubic, tillgänglig genom att klicka här.

På onsdagen presenterade Orange äntligen sin Livebox 6, två och ett halvt år efter sin förra box. Sedan dess har Wi-Fi 6 och Wi-Fi 6E funnits där, och det är med denna senaste teknik som den sittande operatören vill övertyga allmänheten om att ta ett rejält steg framåt med sin utrustning, modemet i åtanke. Men Orange förlitar sig också på det som alltid har varit dess styrka: dess kundservice, mer än själva tekniken. Denna Livebox 6, distribuerad under Livebox Max-erbjudandet, är en möjlighet att ytterligare utöka företagets “tjänster och support”-dimension. Vi kunde diskutera det länge med Laetitia Orsini från Orange.

Wi-Fi 6E och Livebox 6: ett viktigt äktenskap

Ankomsten av Wi-Fi 6E-tekniken var uppenbarligen mycket viktig för Orange. Vi kan till och med säga att det hade blivit direkt oumbärligt för operatören, med hänsyn till konsumenternas användningsområden. ” Det vi har sett i studierna är att kundernas främsta angelägenhet är att ha högpresterande Wi-Fi i sina hem, i alla husets rum där det finns detta behov. Att erbjuda den senaste generationens Wi-Fi gör det möjligt att möta förväntningarna

», förklarar Laetitia Orsoni.

“Wi-Fi 6E och 6 GHz-bandet, som ett extra körfält på motorvägen”

Wi-Fi 6E är tre gånger snabbare än Wi-Fi 5, och det låter dig få detta tredje frekvensband, 6 GHz, vilket är jämförbart med ett extra körfält på motorvägen “, tillägger hon, för att motivera det tekniska bidraget från denna nyhet. ” Den är mindre störd och kommer inte att mättas, så den ger kvalitet, hastighet och minskar latensen “.

Mer än någonsin “övervakar” Orange hushållens konsumtion…

Livebox 6 innehåller en annan nyhet, ett standbyläge. Denna miljömedvetenhet är inte ny hos Orange. Operatören hade redan gjort ansträngningar på detta område med sin Livebox 5. Den här gången går det bara lite längre. Två lägen erbjuds: ett, lätt, med en telefon som alltid fungerar; den andra, en djup vaka, som avaktiverar allt. ” Det stora intresset är att det kan styras från Orange-applikationen och mig “, tillägger Laetitia Orsini, som insisterar på valet och friheten som erbjuds kunderna, gratis eller inte att använda detta standbyläge.

“Wi-Fi-antenner, placerade i Livebox för att bättre sprida signalen och ge bättre täckning av lokalerna”

Det finns också 100 % återvunnen och återvinningsbar plast som utgör Livebox, delar är lätta att byta och/eller reparera, och den har en lågeffektsskärm. Vi tar ett riktigt extra steg för att hjälpa till att minska miljöpåverkan från våra lådor, utöver det arbete som görs på själva produkten. “.

Livebox 6 skärmsläckare © Orange

Som en förlängning av denna miljödimension arbetade Orange med designen av Livebox 6, som är mer vertikal, ” vilket gör det möjligt att till exempel sätta Wi-Fi-antennerna ovanför, för att bättre sprida signalen och erbjuda bättre täckning av platserna “. Sidovävnaderna resulterar i färre repor och de är lättare att återvinna “, avslutar marknadschefen för konsumentåtkomsterbjudanden för Orange France. ” Några av våra kunder har märkt att de gömmer boxen i ett skåp, under tv:n, och det är inte optimalt för Wi-Fi. Genom att designa en snyggare Livebox, nära en högtalare, kan den låta utrustningen smälta in i elektroniska ekosystem i ens hem “, tillägger hon.

…och ser till att följa sina kunder steg för steg

I sitt Livebox Max-erbjudande inkluderar Orange en ny tjänst, kallad “Wi-Fi serenity”, som tillåter kunder att installera upp till 3 Wi-Fi-repeaters i sitt hem. Men den här lyser framför allt för sin pedagogiska dimension. ” I denna tjänst har vi en supportdel av specialutbildade Wi-Fi-specialister. Livebox Max-kunder, när de ringer 39 00 eller från Orange and me-appen i händelse av problem, kommer att hänvisas till dessa specialister, som kommer att följa med dem steg för steg, särskilt för repeterarnas del “.

“På Livebox ansåg vi att det fanns ett tekniskt framsteg till förmån för kunden, och det är inte fallet med dekodern”

Laetitia Orsini förklarar för oss att operatören går ännu längre genom att den personifierar relationen med kunden. ” Om en tid är nödvändig är det samma specialist som du hade i telefon som ingriper och som följer kunden fram till beslutet, genom att ge honom i synnerhet sin e-post och hans telefonnummer. Vi har verkligen kombinerat teknik med Wi-Fi 6E med detta mänskliga stöd för kunden “.

Livebox 6 dekoration © Orange

Andra tjänster är också tillgängliga för Livebox Max-kunder, såsom en Airbox eller naturligtvis den traditionella TV-avkodaren (eller TV Key, efter önskemål), identisk med den som erbjuds med andra Fiber Liveboxar. ” Vi gör inte techno för att göra technosäger ledaren. Vi vill verkligen ta med något nytt när det finns en kundnytta. På Livebox ansåg vi att det finns ett tekniskt framsteg som är till nytta för kunden, vilket inte är fallet på dekodern “.

“Vi kommer att få hjälp av branschen, särskilt eftersom nästa smartphones kommer att vara Wi-Fi 6E-kompatibla”

Nu är det upp till Orange att övertyga sina kunder och framtidsutsikter om den tekniska fördelen med sin Livebox 6, med Wi-Fi 6. Vi kommer att kommunicera om det faktum att Livebox är baserad på konceptet “senaste generationen av Wi-Fi”, jag tror att det talar ganska spontant till människor, och att säga till dem själva att det öppnar för framtidsutsikter. Dessutom tror jag att vi kommer att få hjälp av industrin, om än bara för att de smartphones som kommer att komma ut kommer att vara Wi-Fi 6E. I slutändan är det pedagogiskt arbete som vi alla ska göra tillsammans. Vi inbjuder folk att testa och se skillnaden “, avslutar Laetitia Orsini, säker på framtiden för den sist födde av Orange.


Relaterade Artiklar

Back to top button