Livebox 6 anländer till testarna och avslöjar sina hemligheter

Orange huvudkontorsbro © Orange / Martin Colombet / Fisheye

År 2022 kan bli året för lanseringen av Livebox 6 för Orange. Boxen, som är i händerna på beta-testare, skulle uppriktigt stå i kontrast till föregående generation.

Genom att marknadsföra Livebox 5 för två år sedan hade Orange överraskat sin värld med en relativt minimalistisk modell ur teknisk synvinkel. Inget Wi-Fi 6 till exempel, en hastighet begränsad till 2 Gbit/s (exakt 2 x 1 Gbit/s) och ingen skärm på den senare, för att göra det till en mycket miljövänlig maskin, som stod i kontrast till lådorna med dess konkurrenter Free eller SFR till exempel. Med Livebox 6 kunde Orange ta ett steg framåt och sopa bort sina tidigare övertygelser.

På väg mot fiberoptik

Nästa Livebox har anlänt till testarna, och de första egenskaperna börjar få folk att prata. Vi måste först ta itu med, en viktig detalj, med en modell redo att hoppa över xDSL. Livebox 6 skulle verkligen bära två RJ11-kontakter samt två VoIP-linjer.

Satsa på fiberoptik med denna nya box, med en RJ45-port på 2,5 Gbit/s och… fyra andra på 1 Gbit/s. Vi skulle i det här skedet kunna ha mellan 5 och 6 Gbit/s åtminstone bandbredd som ska delas inom samma hushåll.

Wi-Fi 6 för nästa Orange Livebox?

En annan stor nyhet med denna Livebox 6: bytet till Wi-Fi 6. Detta skulle vara en första för Orange, och det verkar som att vi går i den här riktningen på operatörssidan, eftersom boxen ska använda det berömda bandet 6 GHz, även om vi i samband med testerna stannar kvar på de traditionella 2,4 och 5 GHz som du är van vid.

När det gäller själva designen har inget riktigt filtrerats för tillfället kring höljet på Livebox 6, de första ljuden från korridoren frammanar helt enkelt en relativt liten, men ganska kompakt maskin. Däremot bör två ström- och återställningsknappar placeras på baksidan, och två statuslampor skulle ha plats på framsidan.

Till sist, räkna med att skärmen kommer tillbaka, försvann, som vi sa, med Livebox 5. Detta bör underlätta installationen av enheten och tillgång till flera funktioner, såsom QR-kodanslutningen, hastighetstest etc. Det är klart att Orange vill komma tillbaka i kö och möta konkurrensen direkt. Det var tid.

Wi-Fi 6 eller Wi-Fi 6E router: vad ska jag köpa?

Wi-Fi 6E kommer att landa i EU:s länder i syfte att förbättra våra trådlösa hemanslutningar. De första kompatibla Wi-Fi-routrarna kommer också gradvis på marknaden… måste vi spricka?
Läs mer

Källa: Nästa INpact

Relaterade Artiklar

Back to top button