Lite närmare galenskapen? Teamgroup introducerar vattenkylning för NVMe SSD:er

Teamgroup T-Force AiO CPU + SSD © Teamgroup

Varje ny generation av NVMe SSD ökar uppvärmningen… till den grad att det krävs ett vattenkylningssystem?

Sedan några månader tillbaka har fler och fler tillverkare presenterat allt mer ambitiösa kyllösningar för att behålla våra NVMe SSD-enheter. Ingen har dock någonsin gått så långt som Teamgroup och dess AiO T-Force.

Cool CPU och SSD på samma gång

Genom sitt pressmeddelande förklarar Teamgroup att de senaste åren ” har sett en mycket snabb utveckling av lagerenheter “. Han tillägger att ” ökningen av flöden går hand i hand med en ökning av temperaturerna “, speciellt med PCIe Gen 5.

Teamgroup specificerar att för att förutse lanseringen av sina första PCIe Gen 5 SSD:er under varumärket T-Force, marknadsför man den första vattenkylningsenheten designad för SSD:n. I verkligheten är det inte begränsat till SSD enbart och associerar processorn med lagringsenheten.

På en PCIe Gen 4 SSD specificerar Teamgroup att vi får hastigheter på 7 GB/s för en förbrukning på 12 W. På sidan av SSD-kontrollern kan vi då nå mer än 110°C. Logiskt, med 12 GB/s och en förbrukning på 14 W, kommer PCIe Gen 5 SSD:er att gå längre.

Teamgroup går dock inte in på detaljerna för sin AiO, som vi dock kan fastställa att den förlitar sig på en 360 mm radiator, ett CPU-block med integrerad pump och ett SSD-block för att slutföra kretsen.

Källa: Pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button