Lista över gratis Rootkit Remover, Scanner, Revealer, Detector programvara

Virus – rootkit(Rootkit-virus) (Rootkit-virus) är en dold skadlig programvara som är utformad för att dölja förekomsten av vissa processer eller program på din dator från konventionella upptäcktsmetoder för att ge den eller en annan skadlig process privilegierad åtkomst till din dator. Ibland kan ett rootkit till och med lura ditt antivirusprogram och gå obemärkt förbi. Det är vid sådana tillfällen du kan behöva hjälp av ett specialverktyg för borttagning av rootkit(Rootkit Remover) eller borttagningsverktyg(Borttagningsverktyg) .

Ta bort rootkits för Windows 11/10

Här är en lista på några borttagning av rootkit(Rootkit Removers), av vilka de flesta vi redan har täckt på den här webbplatsen.

 1. Kaspersky TDSSKiller
 2. Ta bort Bitdefender Rootkits
 3. McAfee Rootkit-borttagningsverktyg
 4. Sophos Rootkit-borttagningsverktyg
 5. Oshi Anhooker
 6. Avast! aswMBR rootkit-skanner
 7. Trend Micro Rootkit Buster
 8. GMER Rootkit upptäckt och borttagning
 9. VirusBlokAda Vba32 Rootkit Protection Tool
 10. F-safe svart ljus
 11. Destruktion av rootkits Trend Micro
 12. aswMBR av Avast
 13. Malwarebytes Anti Rootkit
 14. SysInternals RootkitRevealer.

Låt oss titta på dem.

1]Kaspersky TDSSKiller

Kaspersky Lab(Kaspersky Lab) utvecklade ett verktyg TDSSKiller för att ta bort skadliga rootkits. Det är ett av de bästa anti-rootkit-verktygen som kan upptäcka och ta bort de flesta rootkits.

2]Borttagning av Bitdefender Rootkit

Bitdefender Rootkit Remover(Bitdefender Rootkit Remover) tar bort alla kända rootkits(Rootkits) . Det är ett bärbart verktyg som kan startas omedelbart utan att behöva ladda ner det på ett säkert sätt läge(Läge), även om en fullständig rensning kan kräva en omstart.

3]McAfee Rootkit-borttagningsverktyg

McAfee Rootkit Remover är ett kommandoradsliknande verktyg som kan användas för att upptäcka och ta bort avancerade rootkits och relaterad skadlig kod. För att starta McAfee Rootkit Remover, navigera till mappen som innehåller den nedladdade filen RootkitRemover.exe . Kör verktyget som administratör(Administratör) för bästa resultat. Verktyget har inget användargränssnitt.

4]Sophos Rootkit-borttagningsverktyg

sophos-anti-rootkit

Sophos Rootkit-borttagningsverktyg skannar, upptäcker och tar bort alla rootkits som är dolda på din dator med hjälp av avancerad rootkit-detekteringsteknik. Rootkits kan döljas på datorer och gå obemärkt förbi av antivirusprogram. Även om det är möjligt att förhindra nya rootkits från att infektera systemet, kan eventuella rootkits som fanns innan antiviruset installerades aldrig upptäckas. Du kan ladda ner den här (här) . Detta verktyg kräver installation.

5]Oshi Anhooker

Oshi Unhooker är en gratis rootkit-skanner som skannar och tar bort alla dolda rootkits från din dator. Bara(Helt enkelt) kör den körbara filen och klicka på ” Att börja(Starta skanning”. Med bara ett klick Oshi Unhooker kan identifiera och ta bort alla rootkits som finns på din PC och förhindra dem från att stjäla eller dela din personliga information.

6]Avast! aswMBR rootkit-skanner

rootkit remover

Avast! aswMBR är en gratis rootkit-skanner som skannar TDL4/3 , MBRoot ( Sinowal ), Whistler och andra rootkits.

7]Trend Micro Rootkit Buster

trend-micro-rootkit-buster

Trend Micro Rootkit Buster är ett gratis bärbart verktyg som skannar dolda filer, registerposter, processer, drivrutiner och huvudstart. Trend Micro Rootkit Buster kan hitta rootkits genom att kontrollera main startrekord(Master Boot Record) MBR ), filer(Filer) , poster register(Registry), kodfixar kärnor, operativsystemstjänstuppfångare, (Kärna)fil(fil) strömmar, förare(förare), hamnar(hamnar) , processer(Processer) och tjänster(Tjänster) .

8]Detektering och avlägsnande (Ta bort)GMER rootkits(GMER Rootkit Detector)

GMER Rootkit upptäckt och borttagning

GMER Rootkit Detektor och Remover GMER Rootkit Detektor och Remover är ett lätt skanningsverktyg rootkits(Rootkit) , som kommer med ett enkelt, grundläggande användargränssnitt men har bevisat sig för många gånger om. Bäst i GMER att den inte kommer med en tung installationsfil och andra orelaterade funktioner.

9] VirusBlokAda Vba32 Rootkit Protection Tool(VirusBlokAda Vba32 AntiRootkit Tool)

VirusBlokAda Vba32 AntiRootkit-verktyg rapporterar anomalier (rapporterar anomalier) som härrör från förekomsten av skadlig programvara i systemet. Tack vare detta kommer du att kunna upptäcka och neutralisera både kända och okända virus som finns på ditt system i ett aktivt tillstånd.

10]F-säkert svart ljus

BlackLight Rootkit Detektion är ett speciellt anti-rootkit-verktyg utformat för att skanna och upptäcka skadliga processer och program på din dator.

11]Dödar Trend Micro Rootkits

Rootkit buster är ett annat effektivt verktyg Trend Micros och du kan få det här (hämta det här) .

12] Avast Free Rootkit Scanner och Borttagningsverktyg

Det här verktyget tar bort rootkits som för närvarande finns på din enhet och stoppar framtida rootkits och andra typer av hot innan de kan göra någon skada. Se till(Gör) att du klickar på nedladdningsknappen för knappen Anti Rootkit . Om de erbjuder sitt fullständiga antivirus så behöver du inte ladda ner det – så kontrollera om den erbjudna filen är aswMBR och inte avast_free_antivirus_setup_online.

13]Malwarebytes Anti-Rootkit

Malwarebytes Anti-Rootkit BETA tar bort även djupt inbäddade rootkits. Mycket användbart för att upptäcka och ta bort de mest otäcka skadliga rootkits. Tillgänglig här (tillgänglig här) .

14]RootkitRevealer

För din information, Microsoft SysInternals brukade erbjuda RootkitRevealer men det fungerar inte längre på de senaste versionerna av Windows.

Låt oss veta om vi missade att nämna några andra gratis verktyg för borttagning av rootkit.(Meddela oss om vi har missat att nämna några andra gratis verktyg för borttagning av rootkit.)

Behöver du en andra åsikt om din dators säkerhetsstatus? Du kanske vill kolla in dessa gratis fristående antivirusskannrar på begäran Windows . Om du letar efter gratis körbar skyddsprogramvara att skydda din dator med Windows från skadlig programvara, ta en titt på VoodooShield.

A Rootkit-virus är en smyg typ av skadlig programvara som är utformad för att dölja förekomsten av vissa processer eller program på din dator från vanliga upptäcktsmetoder, för att ge den eller en annan skadlig process privilegierad åtkomst till din dator. Ibland kan ett rootkit till och med lura ditt antivirusprogram och undvika att upptäckas. Det är vid sådana tillfällen som du kan behöva ta hjälp av speciella Rootkit Remover eller borttagningsverktyg.

Rootkit Removers för Windows 11/10

Här är en lista över några Rootkit Removers, av vilka de flesta vi redan har täckt på den här webbplatsen.

 1. Kaspersky TDSSKiller
 2. Bitdefender Rootkit Remover
 3. McAfee Rootkit Remover
 4. Sophos Rootkit-borttagningsverktyg
 5. Oshi Unhooker
 6. avast! aswMBR Rootkit Scanner
 7. Trend Micro Rootkit Buster
 8. GMER Rootkit Detektor och Remover
 9. VirusBlokAda Vba32 AntiRootkit-verktyg
 10. F-Secure svart ljus
 11. Trend Micro Rootkit Buster
 12. aswMBR från Avast
 13. Malwarebytes Anti Rootkit
 14. SysInternals RootkitRevealer.

Låt oss ta en titt på dem.

1]Kaspersky TDSSKiller

Kaspersky-TDSSKiller

Kaspersky Lab har utvecklat verktyget TDSSKiller för att ta bort skadliga rootkits. Det är bland de bättre rankade anti-rootkit-verktygen och kan upptäcka och ta bort de flesta rootkits.

2]Bitdefender Rootkit Remover

Bitdefender Rootkit Remover tar bort alla kända Rootkit. Det är ett bärbart verktyg som kan startas omedelbart, utan att behöva starta upp i felsäkert läge först – även om en omstart kan krävas för en fullständig rensning.

3]McAfee Rootkit Remover

McAfee Rootkit Remover är ett “command-prompt-look-alike”-verktyg som kan användas för att upptäcka och ta bort komplexa rootkits och tillhörande skadlig programvara. För att köra McAfee Rootkit Remover, navigera till mappen som innehåller den nedladdade filen RootkitRemover.exe. Kör verktyget som administratör för bästa resultat. Verktyget har inget användargränssnitt.

4]Sophos Rootkit-borttagningsverktyg

sophos-anti-rootkit

Sophos Rootkit Removal Tool skannar, upptäcker och tar bort alla rootkit som är gömda på din dator med hjälp av avancerad rootkit-detekteringsteknik. Rootkits kan ligga dolda på datorer och förbli oupptäckta av antivirusprogram. Även om nya rootkits kan förhindras från att infektera systemet, kan eventuella rootkits som fanns innan ditt antivirus installerades aldrig avslöjas. Du kan ladda ner den här. Detta verktyg kräver en installation.

5]Oshi Unhooker

Oshi Unhooker är en gratis rootkit-skanner som skannar och tar bort alla dolda rootkit från din dator. Starta helt enkelt den körbara filen och klicka på Starta skanning. Med bara ett enda klick kan Oshi Unhooker identifiera och ta bort alla rootkits som finns på din PC och förhindra dem från att stjäla eller dela din privata information.

6]Avast! aswMBR Rootkit Scanner

rootkit remover

avast! aswMBR är en gratis rootkit-skanner som också söker efter TDL4/3, MBRoot (Sinowal), Whistler och andra rootkits.

7]Trend Micro Rootkit Buster

trend-micro-rootkit-buster

Trend Micro RootkitBuster är ett gratis bärbart verktyg som skannar dolda filer, registerposter, processer, drivrutiner och huvudstarten. Trend Micro RootkitBuster kan hitta rootkits genom att kontrollera Master Boot Record (MBR), Filer, Registerposter, Kernel-kodkorrigeringar, Operativsystemtjänsthakar, Filströmmar, Drivrutiner, Portar, Processer och Services.

8]GMER Rootkit Detektor och Remover

GMER Rootkit Detektor och Remover

GMER Rootkit Detector and Remover GMER Rootkit Detector and Remover är ett lätt Rootkit-skannerverktyg som kommer med ett enkelt grundläggande användargränssnitt men som ändå har visat sig vara användbart för många gånger. Det bästa med GMER är att det inte kommer med en tung installationsfil och andra orelaterade funktioner.

9]VirusBlokAda Vba32 AntiRootkit Tool

VirusBlokAda Vba32 AntiRootkit Tool rapporterar anomalier som uppstår på grund av förekomsten av skadlig programvara i systemet. På grund av detta kommer du att kunna upptäcka och neutralisera både kända och okända virus som finns i ditt system i aktivt tillstånd.

10]F-Secure Black Light

BlackLight Rootkit Detection är ett dedikerat anti-rootkit-verktyg utformat för att skanna och identifiera skadliga processer och program från din dator.

11]Trend Micro Rootkit Buster

Rootkit Buster är ett annat effektivt verktyg från Trend Micros och du kan få det här.

12]Avast Free Rootkit Scanner och borttagningsverktyg

Detta verktyg rensar rootkits för närvarande på din enhet och stoppar framtida rootkits och andra typer av hot innan de kan göra någon skada. Se till att du klickar på nedladdningsknappen för Anti-Rootkit-knappen. Om de erbjuder sitt fullständiga antivirus, behöver du inte ladda ner det – så kontrollera om filen som erbjuds är aswMBR och inte avast_free_antivirus_setup_online.

13]Malwarebytes Anti-Rootkit

Malwarebytes Anti-Rootkit BETA tar bort även djupt inbäddade rootkits. Mycket användbart för att upptäcka och ta bort de otäckaste skadliga rootkits. tillgänglig här.

14]RootkitRevealer

För din information, Microsoft SysInternals brukade erbjuda RootkitRevealer men det fungerar inte längre på de senaste Windows-versionerna.

Behöver du en andra åsikt om din dators säkerhetsstatus? Du kanske vill kolla in dessa gratis fristående on-demand antivirusskannrar för Windows. Om du letar efter en gratis antikörbar säkerhetsprogramvara för att skydda din Windows-dator från skadlig programvara, ta en titt på VoodooShield.

Relaterade Artiklar

Back to top button