linux | Hur man enkelt monterar eller avmonterar en ISO-bild

Sen får vi se hur man enkelt monterar eller avmonterar en ISO-bild . I Windows är det väldigt enkelt att montera en ISO-bild. Program som Daemon Tools eller alkohol 120% är vanligtvis Begagnade .

I Linux har vi inte bara grafiska applikationer, utan vi har även möjlighet att använda kommandokonsolen som gör allt snabbare och bekvämare.

Med några få kommandon lär du dig inte bara hur du monterar och avmonterar en bild. Men vi kommer också att lära dig hur man gör bränna eller bränna ISO-bild under linux på några sekunder.

Var uppmärksam, handledningen är ganska enkel och inom några minuter kommer du att kunna montera vilken .iso-fil som helst för att använda dess innehåll, oavsett om du vill bränna den eller inte och sedan helt enkelt avmontera den, det är en mycket enkel process.

Vad är en ISO-bild?

En ISO-bild är helt enkelt en komprimerad eller kompakt fil . Den finns under ISO 9660-standarden, varifrån namnet kommer. Denna klass av paket kan användas för att dela filer av nästan vilken klass som helst. Du kan till och med använda program som WinRAR för att kunna packa upp dem och använda dess innehåll.

I sin tur är ISO-formatet det populäraste att brännas till dvd till exempel. Det är det format som används mest för att göra säkerhetskopior, och lämnar molnlagring åt sidan.

Utan att gå vidare har försök gjorts skapa olika bildformat (speciellt företag som har populära inspelningsprogram) men .iso-formatet verkar inte försvinna och är överlägset ett av de mest populära jämfört med andra som: .img,. cue, .bin; etc

Hur man monterar och avmonterar en ISO-bild i Linux

För att montera en ISO på Linux kommer vi att använda samma inbyggda alternativ som de tillhandahålls av operativ system . Om det är för komplicerat och du vill ha något enklare kan du även använda applikationer som Furious ISO eller AcetoneISO som har grafiska gränssnitt som gör allt enklare.

Men vi börjar med tre kommandon:

  • sudo mkdir/media/iso : med det här kommandot är det du gör att montera bilden som heter ‘iso’ i ‘media’-katalogen. Efter detta kommando kan vi nu komma åt innehållet i ISO-filen.
  • sudo mount -t iso9660 -o loop /home/user/image.iso/media/iso : detta är för att ge det formatet ISO 9660. Det fullständiga kommandot låter oss använda en virtuell enhet som kallas en loop eller loop-enhet för att montera ISO i vilken typ av katalog som helst och komma åt dess innehåll.
  • sudo umount/media/iso : Med det här kommandot är det vi i princip gör att avmontera ISO-bilden när vi är klara med att manipulera dess innehåll.

Hur man bränner eller bränner en ISO-bild i Linux

Om du vill gravera eller bränna en ISO-bild till en DVD eller BlueRay kommandona är för enkla och du kan göra det på några sekunder. För detta kommer vi att behöva en applikation som wodim, xorriso eller cdrskin bland andra och om du redan har dem installerade, använd bara dessa kommandon:

  • wodim -v dev=/dev/cdrom -dao /home/user/image.iso
  • cdrskin -v dev=/dev/cdrom -dao /home/user/image.iso
  • xorriso -as cdrecord -v dev=/dev/cdrom -dao /home/user/image.iso

En liten kuriosa är att i sällsynta fall kan din brännares optiska benenhet ha ett annat namn än “/dev/cdrom”. I sådana fall kan det vara » /dev/dvdrom” eller “/dev/sr0 “, Och så vidare.

Det är inte alls svårt att lära sig enkelt montera eller avmontera en ISO-bild . På så sätt kan du dra fördel av vilken ISO-bild som helst för att manipulera dess innehåll, göra säkerhetskopior, etc. Kom ihåg att om du har några tvivel kan du lämna det lite längre ner i kommentarsfältet.

Relaterade Artiklar

Back to top button