LinkedIn vill vara värd för virtuella professionella evenemang med en ny ljud- och videoplattform

LinkedIn

Det sociala nätverket dedikerat till proffs, LinkedInkommer att lansera en plattform för ljud- och videoevenemang under de kommande veckorna.

LinkedIn fortsätter sin omvandling och siktar på att öka tiden för sina 800 miljoner användare på sin webbplats. TechCrunch berättar att det professionella sociala nätverket är på väg att lansera en ny interaktiv innehållsplattform som kommer att vara värd för virtuella evenemang för sina skapare. Till en början, troligen under januari månad, kommer detta att ske i ljud. Videon bör följa under våren.

En gratis plattform, men vissa evenemang kan betalas för

Konkret borde betaversionen av denna helt nya plattform stämplad LinkedIn (men inspirerad av Clubhouse, som vi förklarade i helgen), finnas tillgänglig under januari månad. Det är inte känt om franska användare kommer att ha omedelbar tillgång till den. Detta kommer därför till en början att fokusera på ljudinnehåll.

Betan kommer att vara öppen för kreatörer som redan använder LinkedIn. Två roller kommer att vara möjliga: den som värd för evenemanget och den som arrangör. Evenemangen, som lovar att vara interaktiva, kommer att vara live och bör med all sannolikhet vara gratis. Betald tillgång är dock inte utesluten i form av biljettförsäljning som skulle hjälpa evenemangsskapare (arrangörer) att tjäna pengar på dem, med garanti för ambitiösa evenemang, med kvalitetsteman och högtalare.

LinkedIn ljud

LinkedIns idé är att pressa sina användare att stanna längre på sin webbplats och att undvika att pressa dem att använda tredjepartstjänster eller programvara. Det är direkt från det sociala nätverket som ljudhändelserna kommer att sändas och spelas in ─ evenemang som kan fortsätta även efter deras sändning, om några deltagare vill fortsätta debatterna.

Modulära evenemang för att optimera interaktivitet

Genom att dra fördel av att klubbhuset försvinner, vill LinkedIn gå ett steg längre än sitt Live Video-verktyg, som gör att alla godkända medlemmar och sidor kan sända livevideoinnehåll till en LinkedIn-profil, sida eller evenemang. Det har fungerat bra under de senaste två åren, med 1,5 miljoner kreatörer, och det är därför Microsofts dotterbolag vill gå längre, genom att utveckla denna virtuella plattform.

LinkedIn video och ljud

Så, LinkedIns intresse är att erbjuda kreatörer möjligheten att anpassa händelserna som kommer att äga rum på den nya plattformen. Beroende på deras behov kommer proffs kunna öppna vissa åtkomster och bjuda in åskådare att reagera till exempel. Modereringsverktyg kommer därför att göras tillgängliga för kreatörer, som kommer att kunna skapa riktiga virtuella runda bord.

LinkedIn video

De viktigaste händelserna kommer att lyftas fram på plattformen för att utöka deras räckvidd och synlighet för användarna. LinkedIn förlitar sig uppenbarligen på företag för att spela spelet, och det är detta som antyder att “biljettsystemet” bör anlända tillräckligt snabbt efter lanseringen av plattformen, kanske till och med långt innan videon kommer, som ännu inte har högsta prioritet.

Källa: TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button