Linjemeddelandesystem enligt uppgift infiltrerat av kinesiska spioner

linje

En läcka av personuppgifter skulle ha orkestrerats av kinesiska anställda inom det japanska företaget Line Corporation som publicerade en meddelandetjänst som används av 164 miljoner månatliga användare.

Enligt den japanska dagstidningen Asahi Shimbunfyra kinesiska ingenjörer skulle ha anslutit till Line-servrar, sedan skulle ha samlat in meddelanden, men också personlig information om användare av mobilmeddelanden. Bland dessa uppgifter, låt oss notera namnet, linjeidentifieraren, telefonnummer och e-postadress.

Läs också:
Ex-Zoom-anställd anklagas för att i hemlighet utöva censur för Kina

4 anställda misstänkta för spioneri

Dessa fyra kinesiska ingenjörer anlitades av Line Corporation för att designa tjänster baserade på artificiell intelligens algoritmer för meddelandehantering. Dessa personer är dock misstänkta för att i hemlighet ha arbetat för ett annat företag baserat i Shanghai, Kina.

Incidenten är inte isolerad, eftersom dessa ingenjörer har kommit åt dessa data 32 gånger sedan de kom i augusti 2018. Japan har en strikt integritetspolicy, Line Corporation tvingades rapportera detta fall till myndigheterna i landet efter att ha upptäckt fakta på slutet av februari.

Den japanska regeringen har tagit fallet i hand och meddelat att en utredning inleds om företaget Line Corporation. För närvarande vet vi inte hur många Line-användare det rör sig om, och inte heller vilken typ av profiler som dessa ingenjörer söker.

Läs också:
Det säkraste meddelandesystemet i världen är franska: här är Olvid! (Intervju)

Prejudikat på Zoom

Detta är dock inte det första fallet i sitt slag. Dessutom är Line inte det första meddelandet som infiltreras av anställda som arbetar på uppdrag av den kinesiska regeringen.

Vi minns särskilt att i december fick en Zoom-anställd sparken för att i hemlighet ha utövat censur på uppdrag av Kina. Mannen, Xinjiang Jin, hade förhindrat en folksamling för att fira protesterna på Himmelska fridens torg.

Källa: Skivan

Relaterade Artiklar

Back to top button