LineageOS tar med Android 10 till nya modeller och minskar stödet för andra

LineageOS 17.1 © © LineageOS

Lineage OS
denna alternativa ROM som tillåter gamla Android-enheter att dra nytta av de senaste funktionerna, välkomnar idag nya referenser i sin kompatibilitetskatalog.

En katalog som uppenbarligen bara har ett begränsat antal sidor, eftersom OPPO Find 7a_s, Samsung Galaxy Note 9, Galaxy S9 och S9+ samtidigt inte längre stöds. Inget utesluter dock att andra utvecklare tar över dessa konstruktioner i framtiden.

Läs också:
Android 12 skulle återinföra dubbeltrycket som är tillgängligt i Förhandsvisning på Android 11

Android 10 kommer till nya modeller

Medan Google redan arbetar med Android 12, arbetar LineageOS fortfarande för att få Android 10 till så många enheter som möjligt. Vissa modeller som Honor 5X, Nextbit Robin och LeEco Le 2 kan alltså uppdateras från LineageOS 16.0 (Android 9) till Lineage 17.1 (Android 10).

Motorola Moto G6S, Moto G5 och Moto E5 Plus är också inbjudna till festen och kan nu dra nytta av LineageOS 17.1.

Kom ihåg att det inte är en trivial procedur att flasha en ROM på din Android-smarttelefon och kan skada din enhet. Det rekommenderas starkt att ha en av de många tutorials som finns tillgängliga på webben. Åh, det är bra, vi har precis publicerat en komplett guide för att uppgradera till Android 9 genom att installera LineageOS .

Via: Android-polisen

Relaterade Artiklar

Back to top button