Lime kommer att lansera elcyklar med utbytbara batterier med sina skotrar

Arkiv eBike

Den amerikanska startupen Lime kommer att lansera en flotta av nya elcyklar med löstagbara batterier i sommar.

För detta kommer företaget att investera mer än 50 miljoner dollar och satsa stort på sin LimeBike.

Läs också:
Efter skotrarna kommer Lime att installera elektriska skotrar, först i Paris

En ny elcykel från Lime

Lime-företaget, välkänt för användare av elektriska skotrar, kommer snart att erbjuda en ny elcykel, med ett utbytbart batteri. Den senaste generationen av elcyklar, internt kända som “6.0”, har ett utbytbart batteri med de senaste Lime-skotrarna.

Limes massiva investering kommer också att tillåta företaget att expandera till 25 nya storstäder i Nordamerika, Europa, Australien och Nya Zeeland. Limes nya cykeldelningstjänst bör vara i drift i 50 städer i slutet av 2021.

Arkiv eBike

Den här nya cykeln är baserad på 5.8-modellen, en cykel utvecklad av Jump, som skulle tas i bruk 2020. Sedan dess har Lime integrerat en ny motor, kraftfullare och bättre placerad, men gruppen har också utvecklat ett system med flyttbara batteri.

Joe Kraus, styrelseordförande för Lime, sa: När våra tekniska team reser runt i staden kommer de att ta hand om både cyklarna och skoterflottan, vilket gör att vi kan arbeta med högsta effektivitet och fortsätta att ta ut överkomliga priser. “. I maj 2020 gick Lime samman med Jump, ett dotterbolag till Uber, som investerade inte mindre än 170 miljoner dollar i företaget.

Kom ihåg att när det lanserades i början av 2017, specialiserade sig det kaliforniska företaget Lime på självbetjäningscyklar. Det var i juni samma år som de första Lime-cyklarna anlände till Paris, ett år före de första elektriska skotrarna.

Källa: TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button