Lightyear presenterar Lightyear 0, den soldrivna bilen med 700 km autonomi!

ljusår0

Den soldrivna bilen från det holländska märket Lightyear är redo att gå i produktion. Lightyear 0 kan laddas upp under ditt lopp och skulle ha 700 till 1 000 km autonomi.

Bilen kommer att ha ett elegant, elegant, kurvigt utseende. Framför allt, mer autonom än någon bil på elmarknaden, hävdar den att den inte är beroende av laddningspunkter.

En lyxbil

Lightyear 0 är en elbil utrustad med 5 m² solpaneler. Det är en chic sedan, en reviderad version av Lightyear One som tillkännagavs 2019. Karossen är gjord av återvunnen kolfiber. Istället för speglar är Lighyear 0 utrustad med kameror. Interiören är helt fodrad med veganska material: mikrofibrer, växthärledda konstläder och tyger gjorda av återvunna flaskor. En stor navigeringspekskärm kommer att vara kompatibel med Android Auto och Apple CarPlay.

Fem vuxna får plats bekvämt inuti. Solfordonet är bara det första steget i en ambitiös utvecklingsplan på Lightyear. Den kommer att tillverkas i en begränsad serie: endast 946 enheter kommer att finnas tillgängliga för köp, till det (mycket höga) priset av 250 000 €. Företagets mål är dock att göra denna renenergibil tillgänglig för alla: Lightyear 2, som förväntas komma 2024-2025, kommer att masstillverkas och tillgänglig till ett överkomligt pris.

Den soldrivna bilen

Varje dag, tack vare sin exponering för solljus, kommer Lightyear 0 att kunna få upp till 70 km autonomi. På basis av en daglig resa på 22 km per dag kunde Lightyear 0 alltså tillbringa två sommarmånader utan att behöva kopplas in, i en region med måttligt solsken som Nederländerna. I Spanien eller Portugal kan den tillbringa nästan sju månader utan att vara uppkopplad. De 5 m² solpaneler är monterade på taket och på motorhuven på bilen, en design som är tänkt att maximera exponeringen för solen under resan.

Med solcellsladdning kringgår Lightyear det stora problemet med elfordon: att hitta laddningspunkter. Enligt företaget är det stora hindret för köp av elbilar idag bristen på laddstationer tillgängliga på vägen. Lightyear 0 är inte beroende av dessa infrastrukturer, men kan fortfarande enkelt laddas på uttaget för att garantera dig en lång autonomi i alla väder (på en natt kan den ladda 300 km autonomi). Dessutom har den en topphastighet på 160 km/h, en årlig solvinst på 11 000 km och en räckvidd på 560 km vid 110 km/h på motorvägen.

Källa: CNET

Relaterade Artiklar

Back to top button