Lidl presenterar sin elbil till ett mer än rimligt pris

Lidl elbil © Elaris

Stora återförsäljare försöker återigen spela bilhandlare. Den här veckan är det Lidl som sticker ut på detta område genom att erbjuda ett elfordon till ett relativt rimligt månadspris.

Ett intressant erbjudande, även om den franska marknaden för närvarande inte påverkas av denna nyhet.

Ett riktigt lockande erbjudande?

Som vi vet ligger framtiden för den franska (och globala) bilparken förmodligen på elbilarnas sida. Det är därför det dyker upp initiativ överallt och ibland där de inte nödvändigtvis var förväntade. Lidl erbjuder därför sina kunder möjligheten att köpa ett fordon för 269 euro per månad med ett års åtagande (för totalt 10 000 tillryggalagda km).

Distributionsmärket har samarbetat med Like2Drive, en start-up som specialiserat sig på biluthyrning. Modellen som valts vid detta tillfälle är en finländare från det tyska märket Elaris. Trots detta är det viktigt att nämna att fordonet (nödvändigtvis) är tillverkat i Kina. Naturligtvis är det här exemplaret inte för alla eftersom det är frågan om en enkel stadsbil med två sittplatser ombord.

Hedersamma prestationer

Den här kära finländaren har ett batteri på 32 kW och en motor på 48 hästkrafter. Föraren kan normalt nå en maxhastighet på 115 km/h och färdas runt 200 kilometer. Uppskattningen av autonomi gjordes från de första testerna när tillverkaren tillkännagav en kapacitet på 300 kilometer. Full laddning kan göras på en timme.

Trots sina något begränsade möjligheter är finländaren ganska välutrustad utrustningsmässigt i kabinen. Till exempel har den luftkonditionering, ett navigationssystem med pekskärm, farthållare och ett handsfree-kit. LED-strålkastare ingår också. Kort sagt, det väsentliga finns där.

Som vi nämnde tidigare är detta erbjudande för närvarande inte planerat i Frankrike. Endast de tyska och österrikiska marknaderna kan dra nytta av det. En utplacering i större skala kommer utan tvekan att bero på framgången för operationen inom dessa territorier.

Källa: BFM TV

Relaterade Artiklar

Back to top button