LG vill konkurrera med Samsung och deras serier The Serif och The Frame med sin Posé-serie

LG Placerad © © LG

Om några år har tv-apparater livsstil har etablerat sig som veritabla toppmoderna konstverk. Genom att kombinera konst med teknik är detta en innovation som verkar vara av allt större intresse för LG, som just har lyft på slöjan för sitt nya “Posed”-sortiment.

LG är definitivt inte på sitt första försök när det kommer till innovation i tv-världen. Även om man planerar att marknadsföra genomskinliga skärmar, och redan har provat olika överraskande försök tidigare, som sin roll-up-skärm, till exempel, har elektronikjätten precis visat sin önskan att omfamna en marknad som till stor del ockuperas av Samsung.

När din TV blir ett konstverk

För några år sedan skapade Samsung en överraskning genom att tillkännage sitt utbud av livsstils-tv-apparater och framför allt presentera sina “The Serif”- eller “The Frame”-modeller. Konceptet ? Gör din TV till ett dekorativt element i sig självt i ditt hem. Detta kan sedan sända bilder kontinuerligt så snart det går in i ett standbyläge (konstläge), och förvandlar sig till en riktig målning i ditt rum. I september 2021 gick sydkoreanen ihop med Louvren för att erbjuda nya bilder för sin ram.

Dessa skärmar erbjuder naturligtvis en elegant design, som liknar canvas, men de är ändå avancerade tv-apparater. Att koppla ihop konst med teknik, det räcker för att väcka intresset hos en annan elektronikjätte, som inte är nybörjare på området.

LG presenterar sitt “Posé”-sortiment

Driven av denna önskan att alltid vilja tänja på gränserna för innovation, och att samtidigt komma att reta Samsung på sin mark, har LG just lyft på slöjan för en helt ny serie livsstils-tv-apparater.

Som svar på namnet “Posé”, kommer denna serie att se sina olika modeller utrustade med de senaste OLED evo-panelerna som används i LG:s avancerade TV-apparater. Dessa skärmar är också designade för att smälta in perfekt i inredningen, de kommer att erbjuda ett effektivt kabelhanteringssystem för att inte ändra estetiken i ditt rum.

LG Placerad © © LG

Precis som modellerna som erbjuds av Samsung har dessa nya “Posé”-tv-apparater en design som lätt kan förväxlas med ett exklusivt konstobjekt. De kommer att kunna byta till “Galleri”-läge, vilket gör att konstverk eller foton kan visas på denna “självbelysta digitala duk”, som LG beskriver det. Som en påminnelse hade tillverkaren redan förra året tillkännagett LG ART90, en tv med 65-tumsskärm och utrustad med ett skjutskydd.

Planerad att finnas tillgänglig i tre skärmstorlekar, nämligen 42, 48 och 55 tum, bör LG:s “Posé”-TV-apparater landa i Europa under tredje kvartalet 2022. Inget pris har dock kommunicerats i nuläget. Hur som helst kommer dessa framtida tv-apparater med sin atypiska design att ställas ut under den internationella möbelmässan i Milano, som hålls den 7-12 juni.

Källor: Gränsen, flatpanelshd

Relaterade Artiklar

Back to top button