LG presenterar imponerande 45″ 240Hz böjda OLED

LG OLED UltraGear 45GR95QE © LG

Bara några dagar kvar innan starten av IFA i Berlin där LG tänker få folk att prata om det.

Som bevis har den koreanska jätten redan formaliserat en imponerande 45-tums spelskärm, en bildskärm som tickar i många rutor: OLED, böjd, i WQHD-upplösning och med en uppdateringsfrekvens på 240 Hz!

En exceptionell OLED-skärm

År efter år fortsätter OLED-tekniken att vara på allas läppar och expandera sitt imperium. Efter den överraskande presentationen av Xeneon Flex, den flexibla spelskärmen, av Corsair på Gamescom, är det LG:s tur att dra ut allt. Tillverkaren har precis presenterat sin UltraGear 45GR95QE OLED-spelmonitor, som är ingen mindre än den första böjda OLED-skärmen som har en uppdateringsfrekvens 240 Hz. Det är ett riktigt monster, som en Samsung Odyssey Neo G9, med några skillnader.

LG OLED UltraGear 45GR95QE © LG

Förutom sin diagonal på 45 tum har denna bildskärm en mycket uttalad krökningsradie på 800R. Den erbjuder ett bildförhållande på 21:9 för en WQHD-upplösning (3 440 x 1 440 pixlar), tillräckligt för att ge en oöverträffad känsla av fördjupning. På skärmsidan, kräver OLED-teknik, kommer denna UltraGear-skärm att kunna visa djupa svärta och en stor rikedom av färger eftersom den kommer att täcka DCI-P3-utrymmet med 98,5 % enligt LG.

Skärmen kommer att stödja HDR10-signaler bra, utan någon certifiering så vitt vi vet dock. Det kommer att finnas en DisplayPort 1.4, samt två HDMI 2.1-portar med VRR-stöd. Tre USB 3.0-portar kompletterar paketet. För nu har LG ännu inte meddelat något pris eller lanseringsdatum för sin extrema monitor. Det kommer utan tvekan att presenteras mer i detalj i gångarna i IFA.

Källa: guru3d

Relaterade Artiklar

Back to top button