LG OLED och QNED 2022: priserna bekräftas i Frankrike med förbeställningar

LG OLED G2 97 - Evo Gallery © LG

LG Electronics vidtar åtgärder på den franska marknaden med sin tv-apparater OLED och QNED för 2022. Den koreanska tillverkaren har meddelat att vissa modeller är tillgängliga för förbeställning, nämligen OLED C2- och G2-serierna samt QNED81/82-serien.

Tillgänglighet och priser är för närvarande fokuserade på dessa fyra sortiment, tillgängliga för förbeställning på LG:s officiella hemsida såväl som hos vanliga återförsäljare.

En prishöjning som bekräftas

Ökningen av priset på OLED- och QNED-tv-apparater som vi pratade om förra veckan med tillkännagivandet av priserna för den tyska marknaden bekräftas till viss del för den franska marknaden. I OLED-katalogen visas bara LG OLED65C2 till ett något snällare pris än vad som ursprungligen tillkännagavs. Uppgången är verkligen effektiv på de andra diagonalerna. Här är priserna som för närvarande visas för förbeställning för de två OLED-serierna:

  • LG OLED G2 – 55″: 2 499 euro
  • LG OLED C2 – 65″: 2 699 euro / 55″: 1 999 euro / 48″: 1 499 euro

Vi kan fortfarande förvänta oss några överraskningar när det gäller prissättning, i synnerhet ett prisfall på de större diagonalerna i toppen av sortimentet med LG OLED G2 OCH Z2, som vi meddelade i vår tidigare artikel. Slutligen är det de modeller som är mest populära bland allmänheten som upplever denna ökning, en ökning som verkar oundviklig på grund av de successiva perioder som industrierna just har gått igenom, särskilt inom elektronik där bristen på komponenter fortfarande är en nyhet.

När det gäller QNED-tv-apparater har LG återigen varit fragmenterad när det gäller utbyggnaden av sitt utbud. Endast QNED81- och 82-serierna är tillgängliga för förbeställning idag. Priserna som visas är följande:

  • QNED 81 /82 – 65″: 1 499 € / 55″: 1 199 €
LG OLED 2022 © LG

OLED-TV som fortsätter att förbättras

I väntan på fortsättningen av katalogen, som framför allt består av ett större utbud av diagonaler med introduktionen av en 42-tums OLED-TV för C2 och en 97-tumsmodell för G2, ligger LG före kapaciteten hos dess nya tv-apparater genom att distribuera sina OLED C2- och G2-serier, i år båda utrustade med den berömda Evo-panelen.

G2-tv-apparater och deras “Design Gallery” kommer verkligen att dra nytta av denna panel som fortfarande förbättras jämfört med förra året. Tillverkaren nämner förbättrad ljusstyrka tack vare Brighter Booster Max-teknologin, som består av att använda det termiska kylsystemet och artificiell intelligens tillsammans för att få en högre ljuspunkt och bättre precision i mörka områden såväl som i högdagrar. En kapacitet som därför inte är det enda faktumet för denna nya generation Evo-panel, utan också för Alpha 9 Gen 5 AI-processorn.

Argumenten är desamma för C2, förutom att funktionaliteten relaterad till hanteringen av lamporna endast kvalificeras som “Brightness Booster”. Förstå med detta att C2-sortimentet kommer att visa mycket bättre tillgångar på den här nivån än C1 från förra året (som inte var utrustad med en Evo-panel), men kommer inte att nå excellens av en G2. Observera också att den här funktionen inte gäller för 42- och 48-tumsversionerna, på grund av storleken på pixlarna på dessa diagonaler.

Utvecklingen fortsätter även på processornivå, femte generationens LG α9 lyfter fram dess möjligheter när det gäller artificiell intelligens, i synnerhet med djupinlärning som ytterligare ökar effektiviteten i skalningen enligt tillverkaren. Dynamic Tone-mapping Pro Algorithm introducerar mer än 5 000 individuellt bearbetade områden för att förbättra renderingen av HDR-innehåll.

LG QNED 82 © LG

Mer tillgängliga Mini-LED-TV

Alla utrustade med en Mini-LED-bakgrundsbelysning, med undantag för dessa QNED81/82-serier, har LG QNED-tv-apparater fördelen att de redan är mycket mer tillgängliga än OLED-teknik. LG räknar med en ganska stor katalog med diagonaler från 50 till 86 tum.

Vi kommer att behöva vänta några veckor till för att se tillverkarens olika serier utplacerade i Frankrike. De modeller som just nu finns på förbeställning är utrustade med α7 Gen5 AI-processorn och med bland annat HDMI 2.1 och kompatibilitet med VRR, ALLM och eARC.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button