LG OLED.EX: LG Display presenterar en 30 % ljusare OLED-panel för 2022

LG Display OLED EX

Kommer LG Display att lyckas radera de främsta svaga punkterna i OLED-tv
? Detta är åtminstone det vackra löftet som dess vicepresident Oh Chang-Ho gav. Den senare presenterade en ny generation OLED-paneler som har många fördelar på pappret, i synnerhet en ljustopp upp 30 %, bara det.

LG Display tar ledningen bara några dagar efter öppningen av CES 2022. Det var under eventet LG Science Park, som ägde rum i Sydkorea, i Magok, som tillverkaren kunde ge ett smakprov på vad nästa generations OLED-tv kommer att bli.

OLED.EX: verkliga framsteg när det gäller ljusstyrka?

Dotterbolaget som levererar OLED-paneler till alla tv-tillverkare presenterade sin nya OLED-panelteknik som man kallar OLED EX (Evolution/eXperience). Denna teknologi, som har utvecklats i 10 år nu i den koreanska jättens laboratorier, avser att tysta kritiken mot OLED som, trots sina stora kvaliteter, fortfarande har uppenbara svagheter sedan den storskaliga lanseringen 2013. .

Det är själva utformningen av den organiska föreningen som modifieras med dessa nya plattor. LG Display skulle ha vädjat till det amerikanska företaget DuPont att leverera deuterium för att ersätta väte i halvledarna som utgör de blå dioderna. För att göra det kort har deuterium, även känt som tungt väte, den speciella egenskapen att ha en atommassa dubbelt så hög som väte. Denna modifiering gör det möjligt att stärka de kemiska bindningarna tack vare den kinetiska isotopeffekten.

Resultatet är mycket lovande på pappret, eftersom dioderna skulle kunna avge mer intensivt ljus, bibehålla god effektivitet över hela längden och vara mer motståndskraftiga mot värme. Detta innebär, som meddelats av LG Display, en 30% förbättring av ljusstyrkan, men också mer levande färger under längre tid och ett minskat fenomen för bildkvarhållning.

OLED-EX

2021 inkluderade OLED Evo-paneler redan denna förändring av organiskt material för blå dioder. Framstegen på ljustoppen förblev dock inneslutna, som vi såg med vårt test av LG OLED65G1. Förhoppningsvis kommer resultaten denna gång att leva upp till löftena.

En algoritm av maskininlärning att animera det hela

OLED EX har andra fördelar i fickan. När det gäller design först, eftersom denna teknik ytterligare skulle minska tjockleken på OLED-tv-apparater med cirka 30 %, liksom ramen, vars tjocklek skulle minska från 6 till 4 mm.

LG Display nämnde också utvecklingen av en ny algoritm, baserad på maskininlärning. Detta skulle kunna styra och optimera varje pixel på panelen, upp till 33 miljoner pixlar för 8K UHD-tv-apparater, för att hantera strömmen som appliceras på dioderna med stor precision. Vi vet fortfarande lite om denna algoritm, men dess mål kommer att vara att förbättra detaljer och färger i realtid.

Slutligen har LG Display meddelat att OLED EX-teknik kommer att integreras i alla dess OLED-paneler som tillverkas vid dess produktionslinjer i Guangzhou, Kina och Paju, Sydkorea, med start under andra kvartalet 2022.

Oh Chang-Ho är mycket optimistisk om denna teknik, som borde göra det möjligt för OLED att erbjuda en lysande topp på mer än 1 000 nits och därmed minska gapet som har ökat på denna punkt med ankomsten av Mini-LED-tv-apparater. Vid evenemanget sa han, ” Även om den globala TV-marknaden minskade med 12 % i år, såg vi fortfarande en tillväxt på 70 % i OLED-försäljningen […] Med vår nya OLED EX-teknik siktar vi på att leverera ännu mer innovativa och premium kundupplevelser genom utvecklingen av vår OLED-teknik, algoritmer och design. »

Mini-LED tar på sig OLED? Vi inventerar denna ambitiösa LCD-teknik

Den stora nyheten för TV-marknaden 2021 är närvaron av Mini-LED-bakgrundsbelysning från flera tillverkare, som vi såg under CES 2021. Hur representerar denna teknik en stor vändpunkt för LCD-tv? Vi berättar lite mer i denna tidning.
Läs mer

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button