LG lyckades öka ljusstyrkan på OLED-skärmar med ytterligare 20 % och skärmarna når 1200 nits

DE LG meddelade att den lyckades öka ljusstyrkan på sina skärmar avsevärt OLEDoch lovar att deras skärmar kommer att slåss med modellerna QD-OLEDger Samsung. Den här nyheten kommer också att ge panelen lägre energiförbrukning och bör debutera nästa år, med de första skärmarna ‘OLED.EX‘.

Denna nyhet fungerar genom en nytt klart mikrolinsskikt, som innehåller tusentals små linser, vilket gör att företaget kan optimera ljusets väg över sina paneler. Med denna teknik, LG skärmar förvänta dig att din nuvarande OLED-skärm ska kunna nå en maximal ljusstyrka på 1200 nits20 % högre än det nuvarande maxvärdet för företagets enheter.

Trots introduktionen av denna nyhet, LG lovar att tv-apparater utrustade med denna mikrolins har samma livslängd som deras nuvarande modeller. Dessutom denna förbättring bör ge energibesparingar, förbrukar mindre vid samma luminansnivå.


Tack: LG Disclosure

Enligt portalen The Elecutvecklingen av denna nyhet är i ett mycket framskridet stadium, vilket tyder på det lanseringen kan ske i början av 2023. Den sydkoreanska jättens nya top-of-the-line paneler, som har ‘OLED.EX‘, var den första att räkna med den överlägsna briljansen.

Som påpekats av Vad Hifi, mikrolinsteknik är inget nytt. Vissa rykten tyder på att Samsung använde en liknande teknik på skärmen AMOLED från smartphone Galaxy S21 Ultra. den kinesiska tillverkaren Vi ses utvecklar också en ultraportabel OLED-skärm som enligt uppgift också kommer att ha denna funktion.

Portalen anger också att trots detta LG Display kommer fortfarande inte att överträffa kvaliteten på panelerna QD-OLED ger Samsung. Det beror på att smart-TV:n Samsung S95B är redan kapabel att nå en maximal ljusstyrka på 1500 nits, mycket överlägsen den mikrolinsförsedda OLED.

…..

Funderar du på att köpa en produkt online? Upptäck tillägget Save the Connected World för Google Chrome. Det är gratis och erbjuder dig prisjämförelser i större butiker och kuponger så att du alltid kan köpa till bästa pris. Ladda ner nu.

Källa: The Elec, WhatHifi

Relaterade Artiklar

Back to top button