LG DualUp: åt helvete med 16:9, här är 16:18, den dubbla skärmen med en enda bildskärm

LG Dual Up

När CES 2022 närmar sig presenterar LG en ny övervaka
alla vertikala.

En DualUp-modell, som kan visa innehållet på två 21,5-tumsskärmar placerade ovanpå varandra.

En två-i-ett-skärm från LG

Även när vi undrar över en eventuell avbokning av CES 2022, presenterar LG idag sin helt nya tekniska skapelse, 28MQ780 DualUp. Det här är en ny sorts bildskärm, med en 28″ IPS-panel men också (och framför allt!) ett nytt 16:18-format.

Ett förhållande som är minst sagt ovanligt, och långt ifrån det gamla goda och mycket utbredda 16:9-formatet. Du kommer att ha förstått det, det är en monitor helt vertikalt, döpt ” Fyrkantig dubbel av LG, eftersom den på samma skärm kan visa motsvarande två 21,5-tumsskärmar placerade ovanför varandra.

LG Dual Up

På upplösningssidan låter skärmen signerad LG dig klättra upp till en definition på 2560 x 2880 pixlar, det vill säga denna vertikala sammansättning av två skärmar i 2560 x 1440 pixlar, uppenbarligen utan minsta gräns mellan dem.

Enligt LG syftar den här nya modellen till att minska huvudrörelserna i sidled, som orsakar nacksmärta när man växlar mellan två skärmar. DualUp-skärmen är också tänkt att spara utrymme på ett skrivbord, med ett specifikt Ergo-stativ.

Teknologiskt sett är LG-panelen här kapabel att klättra upp till 300 nits i ljusstyrka, med en kontrast på 1000:1, för att inte tala om HDR10-kompatibilitet. Det finns också två HDMI-portar och en USB-C-port. Det återstår att se nu när, och till vilket pris, denna fantastiska 28MQ780 DualUp-skärm från LG kommer att finnas tillgänglig.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button