LG CX och GX TV kommer snart att stödja Dolby Vision vid 120Hz

LG CX bp

Dolby Vision och 120 Hz samtidigt på LG CX och LG GX kommer mycket snart inte längre att vara en utopi.

Idag, när du vill spela med en senaste generationens konsol på en Dolby Vision-kompatibel tv, måste du välja mellan att aktivera Dolby Vision och spela i 120 bilder per sekund. Detta kommer snart inte längre att vara fallet, åtminstone på två LG-referenser.

LG före konkurrenterna med 120Hz Dolby Vision

Enligt uppgifter från Forbes, planerar den sydkoreanska tillverkaren att uppdatera firmwaren för LG CX och LG GX mycket snart, först med konsumenter i Sydkorea, sedan på andra marknader i steg. Alla ägare av en av dessa modeller bör få uppdateringen i slutet av oktober.

När uppdateringen är installerad kommer tv-apparaterna att stödja Dolby Vision vid 120 Hz, medan den hittills varit begränsad till 60 Hz. Mycket få TV-apparater är för närvarande kapabla till detta, LG är en pionjär inom detta område.

Och under tiden försöker Sony fortfarande brottas med sin så kallade XH9096 Klar för PlayStation 5
som precis fått en uppdatering för VRR, ALLM och 4K 120Hz, men i en betaversion som fortfarande har en del hicka.

En uppdatering för Xbox Series X-ägare

Faktum är att endast spelare utrustade med en Xbox Series X kommer att verkligen kunna dra nytta av den kommande uppdateringen på LG CX och LG CX. Det är för närvarande den enda konsolen på marknaden som stöder Dolby Vision-formatet och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Xbox Series S är Dolby Vision-kompatibel, men kan inte erbjuda 120 Hz, medan PS5 kan nå dessa 120 Hz, men stöder inte Dolby Vision-standarden. Rykten rapporterade Dolby Vision exklusivitet för Microsoft-konsoler i två år, förnekade av de främsta intresserade sedan dess. Men vi vet fortfarande inte när PS5 kommer att ha rätt till det.

Källa: Forbes

Relaterade Artiklar

Back to top button