LG 27GP950-B: 4K UHD 144 Hz-skärmen är på förbeställning

LG 27GP950-B_1 © LG

Sedan 24 maj och fram till 6 juni är LG UltraGear 27GP950-B-skärmen med sin nya generation Nano IPS 4K UHD-panel tillgänglig för förbeställning på den koreanska tillverkarens officiella webbplats.

LG fortsätter att uppdatera sin spelmonitorkatalog, i high-end segmentet denna gång. Utvecklingen av LG 27GN950-B, denna nya bildskärm har för avsikt att sticka ut med sina möjligheter när det gäller prestanda och bildkvalitet.

Läs också:
Smart Monitor: inför “hög efterfrågan” planerar Samsung två nya storlekar på 24 och 43 tum

En kompromisslös monitor?

Den här 27-tumsskärmen i 4K UHD-upplösning (3 840 x 2 160) är utrustad med en Nano IPS-panel och riktar sig till både PC- och konsolspelare eftersom det är den första LG-skärmen som är utrustad med två HDMI 2.1-portar.
, gör det möjligt att spela i 4K vid 120 Hz medan du njuter av Variabel uppdateringsfrekvens
(VRR). Och eftersom LG inte lämnar något åt ​​slumpen erbjuds ett tre månaders abonnemang på Xbox Game Pass vid köp av monitorn.

LG 27GP950-B_3 © LG
LG 27GP950-B_4 © LG

© LG

Utöver det finns förstås en DisplayPort-kontakt, som ger en inbyggd 4K-skärm på 144 Hz, som kan nå 160 Hz vid överklockning, med ett grafikkort som stöder DSC-teknik (Display Stream Compression). För övrigt noterar vi också stödet för AMD FreeSync Premium Pro-teknik, samt G-Sync-kompatibilitet.

Läs också:
LG UltraFine Ergo 32UN880 recension: en annan definition av ergonomi

HDR och brett färgomfång

Tillkännaged med en svarstid på 1 ms GtG (genom att applicera en överväxel), är denna Nano IPS-panel särskilt ljus eftersom den visar VESA DisplayHDR 600-certifieringen. Om produktdatabladet visar en ljusstyrka på 400 cd/m², föreställer vi oss att lysande topp i HDR är högre, något som vi bara kan verifiera under vår sonds opartiska öga.

LG 27GP950-B_2 © LG

Där 10-bitars Nano IPS-panelen också visar stor potential är förstås att stödja utökade färgrymder (WCG). Detta skulle verkligen kunna täcka upp till 98 % av DCI-P3-utrymmet. Föga överraskande finner vi styrkorna och begränsningarna hos IPS-panelen, nämligen bra betraktningsvinklar över 178 °, men begränsad kontrast, meddelade med ett förhållande på 1000:1. Slutligen, 3H matt antireflexbehandling är gemensam för många andra monitorer, så ingen förändring på denna punkt.

Slutligen verkar monitorn ha bra ergonomi med inställningar för höjd (11 cm), lutning (från -5° till + 15°), och tillåter byte från liggande till stående läge och vice versa. Den ritar dock en linje under skärmens rotation.

Pris och tillgänglighet

I förbeställning på LG-sajten sedan måndagen den 24 maj och fram till torsdagen den 6 maj, höjer den här skärmen sin räkning till €899. En salt investering, särskilt eftersom det är bättre att vara välutrustad för att dra nytta av dess potential, om du inte nöjer dig med att använda den med en Xbox Series X | S eller en PlayStation 5 .

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button