LFP får blockering av pirat-IPTV-tjänster från domstolarna

Fotbolls-TV © Taken/Pixabay

Beslagtagen av Professional Football League beordrade domstolen i Paris blockering av streamingsidor som sänder Ligue 1 och Ligue 2 matcher utan tillstånd.

Efter beIN SPORTS, som hade fått blockeringen av dussintals illegala sajter i januari, är det Professional Football Leagues (LFP) tur att vinna en tung seger mot piratsajter. På onsdagen välkomnade LFP beslutet av presidenten för domstolen i Paris som den 17 mars beordrade blockering av pirat-IPTV-tjänster, direkt av franska internetleverantörer.

IPTV och streaming, LFP tar en dubbel träff

Intressant nog gäller det domstolsbeslut som fattats av domstolen både de sajter som sänder mötena i streaming och de boxar eller applikationer som är installerade på boxarna som tillåter vidaresändning, utan rätt eller auktorisation, till användarna – som vi oftare kallade IPTV.

Om, i sig, IPTV-teknik inte är olaglig, är användningen av den av pirater helt olaglig, eftersom de använder den för att sända sportevenemang, såsom fotbollsmatcher, medan “de inte äger sändningsrättigheterna och att de piratkopierar “signal” som sänds av rättighetsinnehavarna.

Beslutet från domstolen i Paris baserades särskilt på bestämmelserna i artikel L333-10 i sportlagen, som förutom att franska internetleverantörer blockerade tillgången till pirat-IPTV-tjänster, också gjorde det möjligt att göra ett dubbelt slag. blockera illegala streamingsidor.

ARCOM stärktes ytterligare i sin roll, med verklig rättspraxis

Detta beslut är en ny seger för rättighetsinnehavare och även för ARCOM, en myndighet som är ett resultat av sammanslagningen av CSA och Hadopi som börjar dra nytta av seriös rättspraxis i frågan, genom att ha möjligheten att utan deadline begära åtkomstleverantörer att blockera de webbplatser som identifierats efter ett domstolsbeslut.

Genom att rikta in sig på IPTV och så kallad “OTT”-strömning riktar sig rättspraxis både till innehåll från ett öppet nätverk från din webbläsare och som sänds via ett privat nätverk på din tv, som erbjuder en kvalitet som nästan liknar den som erbjuds av sändaren. direkt.

Detta beslut är ett viktigt steg i kampen mot piratkopiering som möjliggjorde antagandet av den audiovisuella lagen från oktober 2021 och kommer att konkretisera åtagandet från Professional Football League “, välkomnar i alla fall LFP i ett pressmeddelande. Hon säger stanna mobiliserades i denna tävlingsskyddsövning.

Om samma ämne:
ARCOM, superregulator till följd av sammanslagningen av CSA och Hadopi

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button