Lenovo Yoga Tab 13 recension

På en marknad som domineras av iPad vill andra tillverkare differentiera sina surfplattor på något sätt. Vissa försöker erbjuda en upplevelse som liknar den som erbjuds av Apple och andra försöker differentiera sig genom att tänka om formatet, som är fallet med Lenovo Yoga Tab 13.

Yoga Tab 13 är en surfplatta fokuserad till 100 % på underhållning, som drar nytta av sin egen hårdvara, men också med unika funktioner, såsom en HDMI-port som gör att den kan användas som en extern bildskärm för en dator eller konsol.

När det gäller dess hårdvara har surfplattan en 13-tums 2K-skärm, imponerande högtalare och en Qualcomm Snapdragon 870-processor, vilket tillsammans gör att den kan erbjuda en avundsvärd underhållningsupplevelse.

Modell Lenovo Yoga Tab 13
Skärm 13-tums IPS LCD, 1350 x 2160 upplösning, 400 nits, 60 Hz sRGB 100 %, Dolby Vision
Hårdvara Qualcomm Snapdragon 870 CPU
Qualcomm Adreno 650 GPU
8 GB RAM
128 GB lagringsutrymme
Lenovo Precision Pen 2-kompatibilitet
Kamera 8 MP främre kamera – Video i 1080p.
Anslutningar och portar Wi-Fi 6E (802.11ax) med 2,4GHz + 5GHz + 6GHz
Bluetooth® v5.2
Micro HDMI
USB-C 3.1
Batteri 10 000 mAh
Upp till 12 timmars autonomi
30W snabbladdning
programvara Android 11 ur kartongen
Underhållningsutrymme
Barnutrymme
Mått och vikt 203,98 hög × 293,35 bred × 6,2 tjock (mm)
803g
Pris och tillgänglighet CLP 529 990 USD
skugga-svart

Design och hårdvara

Yoga Tab 13 erbjuder oss en unik design på surfplattmarknaden eftersom en del av batteriet är placerat i den nedre delen, vilket den har en cylindrisk form. Detta gör att surfplattan ser ganska konstig ut, men sanningen är att den är väldigt användbar sedan dess det är väldigt praktiskt och det har förvånat mig.

På ena sidan av cylindern finns porten HDMI, medan på den andra finns USB-C-laddningsporten. Dessutom, på baksidan av detta område finns det stöd som vi kan använda för att sluta lägg tabletten på ett bord eller till och med använda den som en krok för att hänga den på en vägg.

Det här är utan tvekan min favoritdel av Yoga Tab 13, eftersom stativet ger mer mångsidighet till en surfplatta som är avsedd för underhållning, och åtminstone i min användning, vid alla tillfällen har jag slutat använda den, antingen för att se en serie eller som en extern skärmvilket för övrigt är första gången som sådan funktionalitet hittats på en Android-surfplatta, och egentligen borde det vara standard.

Dess finish är också anmärkningsvärd eftersom den har en dubbel ton på baksidan som ser ut och känns bra. Den övre delen är gjord av ett mjukt material av typen “matta” som lätt blir smutsigt, medan resten av surfplattan är gjord av svart aluminium.

Tabletten är ganska tunn och når bara 6,2 mm i tjocklek, även om dess vikt på 803 g inte är den bästa. Den är stor och därför inte särskilt lätt att transporteraså du behöver en mycket stor ryggsäck om du vill få plats med surfplattan och din dator i den.

Förutom skärmen kan du på framsidan se högtalarna som är placerade i den nedre delen, där cylindern är placerad, och det är en annan av höjdpunkterna på denna enhet.

Skärm och ljud

Skärmen måste vara den viktigaste aspekten i en surfplatta, och Lenovo Yoga Tab 13 ligger inte långt efter i detta avseende, vi står inför en 13-tums IPS LCD-panel, med en upplösning på 1350 x 2160 pixlar och en uppdateringsfrekvens som den stannar på 60hz.

Trots att de inte har de bästa specifikationerna på marknaden, perfekt lämpad för multimediakonsumtiondet vill säga för att se filmer eller serier på appar som Netflix eller Disney+, räcker 2K-upplösningen mer än nog, den har till och med Dolby Vision-stöd.

Tack vare sin storlek behöver surfplattan inte nödvändigtvis vara så nära oss för att se innehållet, som fallet är med 11-tums surfplattor, och detta gynnas ytterligare av stödet på baksidan som gör att vi kan använda någon lutningsvinkel inga yttre höljen.

Ljusstyrkan når 400 nits, så i starkt solljus faller den något kort, men inomhus räcker det mer än väl, och jag hade såklart älskat om skärmen hade minst 90 Hz. Både 60 Hz och 400 nits är under Samsung och Apples alternativsom erbjuder 120 Hz och 500 nits på sina IPS-skärmar.

När det kommer till ljud blåser Yoga Tab 13 bort alla surfplattor jag har provat. Längst ner/fram och upptill har fyra JBL-högtalaremed teknik Dolby Atmos, som levererar exceptionellt ljud, med kraftfulla låga, kristallklara mellan och höga. Det är helt enkelt underbart att se filmer på Yoga Tab 13.

Prestanda och batteri

SoC som ansvarar för att flytta Yoga Tab 13 är Qualcomm Snapdragon 870, som åtföljs av 8 GB RAM. Denna processor skulle vara en reducerad eller “lite” version av Snapdragon 888, som alla avancerade telefoner från 2021 bär.

Dess prestanda är mycket lite av en avancerad enhet, och därför surfplattan Det kommer att erbjuda dig mer än tillräckligt med kraft för att spela de spel som finns tillgängliga i Play Butiksurfa på webben, arbeta med kontorsautomation och konsumera multimediainnehåll.

Det bör noteras att Yoga Tab 13 inte har någon kamera på baksidan, och även om det inte är många som tar bilder med sin surfplatta, finns det personer som använder dem för att skanna dokument eller i fallet med iPad, använda egenskaperna av augmented reality som har. Detta finns inte här, även om det innehåller en 8MP främre kamera för videosamtal, som inte kan saknas på en surfplatta som denna.

Hans batteri är imponerande 10 000 mAh och det kommer att erbjuda dig självstyre för dagars användning, så länge du håller alternativet för alltid på skärmen inaktiverat, vilket på en IPS-skärm förbrukar batteriet för snabbt.

Lenovo säger att batteriet ska räcka i cirka 12 timmars användning, men jag har lätt nått 15, även om det naturligtvis alltid kommer att bero på användningsförhållandena för varje användare. Jag har sett två hela filmer, surfat på webben, tittat på YouTube-videor och till och med skrivit de här raderna, och batteriet har inte sjunkit under 30 %. Enhetens laddning är snabb och ingår en 30W laddare i kartongen.

Android och användarupplevelse

Som alla Lenovos surfplattor använder Yoga Tab 13 en ren version av Googles operativsystem, inte för inte är Tab P12 en av enheterna med Android 12L beta. I det här fallet har vi Android 11, som även om det inte fungerar dåligt så märks bristen på optimering för stora skärmar i vissa delar av systemet.

Vissa applikationer de ser fortfarande ut som en gigantisk telefon och inte som en surfplattaoch det är precis vad Android 12L kommer att förändra, med optimeringar både i systemet och i apparna så att det ser ut och fungerar bättre när man använder operativsystemet på en stor skärm.

Men utöver det, viktiga underhållningsappar ser ut och fungerar braoch Google är tydliga med det, så alla surfplattor med den rena versionen av Android innehåller Underhållningsutrymmeen applikation som är integrerad i hemskärmen, som vi kan komma åt genom att helt enkelt svepa åt höger och som samlar alla streamingtjänster som vi använder på ett ställe.

Som i Google TV, härifrån kan vi komma åt rekommendationer för streamingtjänster och hålla reda på de program eller filmer som vi tittar på. Det finns också flikar för Spel, böcker eller musikgruppering av tjänsterna för vart och ett av dessa alternativ i respektive flikar.

Även om det inte är Lenovos fel, skulle jag älska att Google Cast skulle vara kompatibelt mellan Android-enheter, vilket innebär att vi kan strömma innehåll från telefon till surfplatta, precis som vi gör med en Nest Hub eller Chromecast. I en surfplatta av den här stilen skulle den vara väldigt användbar eftersom vi lätt skulle kunna använda den som en tv i köket utan att behöva lyfta surfplattan, vilket på grund av dess storlek ibland kan vara obekvämt.

Surfplattan är också kompatibel med Lenovo Precision Pen 2en penna som gör att vi kan rita eller göra anteckningar på surfplattans skärm bekvämt och exakt, men vi har inte haft möjlighet att testa den då den inte kommer i kartongen och måste köpas separat.

Men den mest unika egenskapen hos Yoga-fliken är Micro HDMI-ingång som den innehåller, vilket gör att vi kan använda den som en extern eller huvudskärm för vår dator. Den är superanvändbar – på grund av hur portabel den är – och den fungerar perfekt, utan att förbruka för mycket batteri, men jag skulle ha älskat att pekskärmen skulle fungera när vi använder den på det här sättet.

Det är värt det?

Om det du letar efter är en surfplatta för hemmet som låter dig njuta av multimediainnehåll på bästa möjliga sätt, då är Lenovo Yoga Tab 13 en av de bästa enheterna du hittar på marknaden tack vare sin utmärkta skärm, högtalare, batteri och hårdvarudesign.

Dess infällbara stöd på baksidan gör att den inte bara är mycket användbar för att titta på videor, utan den är också användbar för att spela spel eller att använda den som en extern skärm för datorn tack vare dess Micro HDMI-ingång och kabeln som följer med enhet. , något som jag inte har sett tidigare i andra surfplattor och som är väldigt användbart.

Nu, om det du letar efter är en bärbar surfplatta som du kan ta med dig överallt utan problem, kommer det att finnas bättre alternativ, eftersom Yoga Tab 13 är en stor enhet.

Eller tvärtom, om det du behöver är applikationer för professionellt bruk, kommer iPad att vara ett bättre alternativ, eftersom Android fortfarande är långt under iPadOS när det gäller stöd för applikationer av denna typ.

Relaterade Artiklar

Back to top button