Lenovo presenterar ett koncept för bärbar dator utan skärm … men med en integrerad projektor

Lenovo Mozi © (Bild: Lenovo)

Med Mozi presenterar Lenovo en bärbar dator av nytt slag, utan duk, men utrustad med integrerad projektor.

Konceptet belönades särskilt med ett Red Dot Design Award.

En skärmlös bärbar dator från Lenovo!

Redan mycket aktiva på marknaden för stationära datorer och bärbara datorer presenterade Lenovo-gruppen nyligen ett nytt koncept, kallat Mozi. Det här är en ny typ av bärbar dator, tanken är att erbjuda ett chassi som kombinerar både ett infällbart tangentbord och ett projektionssystem.

Konkret, när användaren bestämmer sig, är allt de behöver göra att vika ut tangentbordet och aktivera videoprojektionen för att använda datorn. Allt är både kompakt och väldigt lätt att använda, även om videoprojektionssystemet kräver användning av en separat displayyta. Så det är inte lätt att använda Mozi i ett väntrum, med datorn vilande i knät.

Ett fortfarande mystiskt koncept

Sidan tillägnad Mozi på Red Dot Awards webbplats säger: Mozi är en smart bärbar dator som visar bilden genom projicering med en låg hastighet av blått ljus. Den består av en datorenhet med ett helt utdragbart tangentbord och en separat skärm på vilken innehåll projiceras “.

Det är dock svårt att veta exakt hur detta koncept fungerar, ” separat skärm nämns av formgivarna som inte illustreras.

Det tekniska bladet för denna Mozi-signerade Lenovo är inte heller detaljerat, så det är omöjligt att veta vilken typ av konfiguration som kan erbjudas här. Det är framför allt ett koncept, ett ” innovativt tillvägagångssätt för innehållsprojektion “.

Det återstår att se nu om vi en dag kommer att kunna lägga vantarna på denna bärbara dator helt utan skärm, till förmån för ett projektionssystem.

Källa: Liliputing

Relaterade Artiklar

Back to top button