Leica lanserar en smartphone i Japan, men den är mindre ny än du kanske tror

Leica Leitz Telefon 1 © © Leica

Varumärket Leica är välkänt för fotoentusiaster och lanserar… på smart telefon. Japanska SoftBank tillkännagav verkligen igår den kommande releasen av Leitz Phone 1 på skärgården. Men vid närmare eftertanke är mobilen i slutändan inte så mycket ny.

Oavsett om vi pratar om dess design eller dess funktioner, tar Leitz Phone 1 över hela eller delar av Sharp Aquos R6, som tillkännagavs förra månaden.

Läs också:
Honor 50, 50 Pro och 50 SE är officiella: märkets första smartphones eftersom de inte längre tillhör Huawei

En en-tums fotosensor

Vi kan föreställa oss det från den prestigefyllda etiketten som pryder ryggen: Leitz Phone 1 är framför allt en fotofon. Liksom Sharp Aquos R6 har den en 20-megapixel vidvinkelkamera av en aldrig tidigare skådad storlek (för en smartphone) på 1 tum. Linsen öppnas vid ƒ/1,9, och dess brännvidd kommer att motsvara 19 mm.

Leica Leitz Telefon 1 © © Leica

För mångsidighet kommer det att vara nödvändigt att stryka. Du kan föreställa dig, med tanke på sensorns storlek, att ingen annan fotomodul kan integreras i Leitz Phone 1. Å andra sidan bör enheten erbjuda magnifika bilder tack vare attraktiva funktioner.

För resten av det tekniska bladet är vi verkligen inne i en fullständig återberättelse av Aquos R6. Det kommer att finnas en 6,6-tums IGZO OLED-skärm (2K, 240 Hz, VRR), ett 5 000 mAh batteri, 12 GB RAM och 256 GB lagring, och självklart en Snapdragon 888 SoC. Smartphonen kommer att vara IP-certifierad. 68 mot stänk och nedsänkning.

Leitz Phone 1 kommer att marknadsföras i juli exklusivt i Japan. Förbeställningar öppnar imorgon, och det kommer att kosta dig hela $1 700 (187 920 yen) att få tag på.

Leica Leitz Telefon 1 © © Andro4All

Via: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button