LCL-bank hackad: 300 000 euro förskingrad

Hacka skadlig programvara © Shutterstock.com

Sedan slutet av förra året har några LCL-kunder blivit offer för förskingring.

Totalt skulle mer än 300 000 euro ha förskingrats genom en praxis som fortfarande är mycket mystisk.

LCL i hjärtat av en stor bluff?

Sedan flera månader tillbaka har LCL-kunder varit offer för förskingring av pengar från sitt bankkonto. Överföringar väldigt ofta, oönskade av kunder förstås, som ibland varierar från 1 000 till 20 000 eller 30 000 euro. Andra har sett sitt konto debiteras med tiotusentals euro, återigen för en transaktion som aldrig efterfrågades. Enligt LCL är det mycket ofta kunderna som har kunnat lämna, ibland trots sig själva, sin anslutningsinformation.

Men enligt Zataz, skulle vissa hackare, specialiserade på cyberattacker på bankapplikationer, kunna läsa kundinformation med en enkel bugg i bankapplikationen, avsedd för kunder. På några sekunder lyckas de komma åt mycket värdefull information.

För närvarande är det svårt att veta exakt vilken typ av bedrägeri som drabbar LCL. Det kommer att bli nödvändigt att avgöra om offren var målet för en nätfiskekampanj, eller om deras bankinformation stals trots all vaksamhet från de senare. alltid enligt Zataz, skulle några viktiga finansiella transaktioner ha genomförts mellan Frankrike och ett österländskt land. Så misstro.

Om samma ämne:
Krypto-plånböcker på iOS och Android: se upp för dessa kloner som tar bort din fröfras

Källa: Zataz

Relaterade Artiklar

Back to top button