Laurent de la Clergerie (LDLC.com): mellan e-handel, gårdsprojekt och vegetarisk snabbmat

Laurent de la Clergerie © LDLC

Trogen sin image som en passionerad, vågad och entreprenöriell man är Laurent de la Clergerie, Mr. LDLC, redo att anta nya utmaningar, alltid i en välvillig anda.

25 år senare framgångssaga av Laurent de la Clergerie är obestridlig. På ett kvarts sekel har den äldste i familjen, civilekonom och elektronikingenjör, gjort LDLC-gruppen till en verklig referens inom fransk e-handel, även symboliserad, på andra sidan skärmen, av vad som är populärt kallad ” lycka på jobbet “. I juli 2020 lovade gruppen baserad i Limonest (Rhône) att byta sina anställda till 32 timmar per vecka. Och det gjorde han. Från och med nu vill dess historiska president, Laurent de la Clergerie, förlänga äventyret, men på andra grunder.

Läs också:
Amazon lanserar vinyl med en månatlig “Vinyl of the Month Club”-box

LDLC, den vackra historien

Under årens lopp har sajten LDLC.com (också förstärkt av stödet från 80 butiker) blivit en nästan obligatorisk passage för alla entusiaster som letar efter en högteknologisk produkt. För om PC och kringutrustning förblir grundläggande för sajten har den vidgat sina vyer, till att nu väga runt 725 miljoner euro i årlig omsättning. Väntar på miljarden, vilket bara är en tidsfråga.

Med en galax med 7 handelsplatser, 50 000 referenser grupperade under 1 500 varumärken och cirka 25 000 paket som skickas varje dag, tack vare insatserna från 1 000 anställda, fortsätter LDLC att växa. Allt detta samtidigt som de erbjuder en förstklassig arbetsmiljö för anställda, som kan skryta med att arbeta i en nyligen certifierad grupp ” Bra plats att jobba på », där den dagliga lyckan också är en prioritet.

Hans principer, Laurent de la Clergerie vill tillämpa dem på andra ställen, långt från online-handel. Visserligen finns en del missnöje kvar. “ Jag säljer produkter som alla kommer från Kina! Jag skapade visserligen en vacker berättelse, men jag saknar meningen ”han medger till våra kollegor från E-handelsmagasin. Denna mening hoppas entreprenören hitta den genom att ge liv åt sina nästa projekt.

Läs också:
Shopping kommer att landa på WhatsApp, som på Instagram

Gårdar och grönsaker på Laurent de la Clergeries meny

Med undantag för en större katastrof, och även om ingenting någonsin uppnås helt i livet, verkar LDLC-gruppens hållbarhet relativt säker. Vad ger Laurent de la Clergerie möjligheten att diversifiera sig. Och datorentusiasten, som, kom ihåg, vill ge ” menande till sina projekt, syftar till att lansera ett gårdskoncept, uppenbarligen genom att ta upp huvudingredienserna i LDLC:s framgång. Idén: lönebönder som bara arbetar 4 dagar i veckan på en självreproducerande ekologisk gård, för att erbjuda en lyx som bönderna klarar sig utan: vila och semester.

För detta är det nödvändigt att fokusera på en liten gårdsmodell och därför att modellen är duplicerbar och lönsam förklarar Laurent de la Clergerie, som inte vill slösa tid. Och modellen, som kommer från USA, finns redan.

Fortfarande långt ifrån e-handel, Mister LDLC:s andra projekt är lika atypiskt: en vegetarisk snabbmat, utan kött och fisk, att konsumera ” snabbt och bra “. Om förslaget överraskar fastnar det i skinnet på Laurent de la Clergerie, honom, Lyonnaisen som alltid har drömt om att bli krögare.

Källa: E-handelsmagasin

Relaterade Artiklar

Back to top button