LattePanda 3 Delta tillgänglig från Kickstarter: en mycket kraftfullare “hallon”, mycket dyrare också

LattePanda 3 Delta © LattePanda

Långt ifrån att vara en konkurrent till de berömda Raspberry PiLattePanda är en moderkort byggd kring en Intel-processor.

Några år efter lanseringen av Raspberry Pi fick ett kinesiskt företag idén om att designa en dator enda bräda lite mer imponerande, men också mycket kraftfullare, LattePanda.

240 000 € Kickstarter-kampanj

I november förra året tillkännagav företaget med samma namn 3 Delta, en ny version av dess skapelse. Tanken var då att byta ut Celeron N4100-processorn mot en betydligt kraftfullare modell.

LattePanda 3 Delta © LattePanda

En förändring som också gjorde det möjligt att dra nytta av en mer robust grafisk lösning och som LattePanda ville validera genom en Kickstarter-kampanj. Detta stöddes endast av 883 bidragsgivare.


En framgång som kan tyckas blandad, men som räckte till lyckan för LattePanda-företaget som alltså samlade in närmare 240 000 euro och åtog sig att leverera 3 Delta i mars 2022.

Intel Celeron N5105 och 8 GB RAM

Efter schemat – som vilken Kickstarter-kampanj som helst? – LattePanda började äntligen leverera först i början av sommaren och förbereder sig därför redan för nästa steg.

LattePanda 3 Delta © LattePanda

Faktum är att företaget publicerar ett pressmeddelande för att tillkännage onlineförsäljningen av sitt kort till ett pris av cirka 270 euro, skatter inte inkluderade. För detta pris drar vi nytta av 3 Delta, ett kort med formatet 125 x 78 x 16 mm, därför lite större än Raspberry Pi.

Den är designad kring Intel Celeron N5105, en Jasper Lake-processor graverad i 10 nm, med 4 kärnor/4 trådar arbetar vid 2-2,9 GHz. Den integrerar en iGPU med 24 exekveringsenheter på 800 MHz och det hela är märkt för en TDP på ​​10 Watt.

LattePanda 3 Delta © LattePanda

CPU:n stöds av 8 GB LPDDR4 och 64 GB eMMC medan två M.2-portar låter dig lägga till SSD eller nätverkskontroller. Säljs ensam eller med en Windows 10 IoT Enterprise-licens, 3 Delta kan acceptera en Linux- eller Windows 11-distribution.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button