Låt din smartphone laddas över natten och i fickan: det är vad du riskerar

Utan tvekan ett av de mest klassiska tipsen sedan mobiltelefoner har funnits, är att håll din smartphone borta från nattduksbordet på natten, samt att undvika laddning på natten. Skälen kan vara de mest varierande: bland dessa finns främst förebyggande av eventuell överdriven strålning.

Även om det för närvarande inte finns några överväldigande bevis för att smartphones orsakar cancer försiktighet är aldrig för mycket. Det är dock inte den enda anledningen, och vi skulle vilja förklara varför.

Nattladdning av telefonen: varför det är bäst att undvika

Motivationen, denna gång, den är inte ansluten nära För hälsan, men framför allt för att ta hand om telefonens batteri. Batterierna i nuvarande enheter är framför allt av litiumjoneroch när de är överdebiterade är risken som konsumeras i förväg. Lyckligtvis är många smartphones nu utrustade med ett system som kan hantera och stoppa laddningscykelnnär den väl har uppfyllts.

I alla fall, risken kvarstår. Om inte för batteriproblem under laddning, vad som kan hända är smartphonen överhettas. Detta kan också orsaka batteriproblem och av denna anledning bör du undvika att ha det i fickan för länge. Dessa små uppmärksamhet syftar till att hålla så länge som möjligt batteriet som nytt.

Håll i telefonen så färsk som möjligt, och på så sätt undvika alltför varma ställen, som fickor eller sängfiltar, kan hjälpa till att inte belasta batteriet för mycket. En annan typ av försiktighetsåtgärd kan vara att ladda aldrig din telefon upp till 100 % och aldrig få det till 0%. I båda fallen kommer batteriet att ha en längre livslängd.

Relaterade Artiklar

Back to top button