LastPass recension (2022): den ergonomiska lösningen för att skydda dina lösenord

LastPass

LastPass är kompatibelt med Windows och MacOS men också med många webbläsare lösenordshanteraren mycket lätt att använda. Dess gratisversion låter dig spara dina lösenord, men även din känsliga information.

Freemium-mjukvara skapad 2008 och utvecklad av det amerikanska förlaget LogMeIn skapad 2003, LastPass används av mer än 25 miljoner människor och 70 000 företag över hela världen. Denna lösning är mycket enkel att använda. Allt är intuitivt och tydligt. Du kan använda den på två sätt på din dator. Eller genom att lägga till detta tillägg för varje webbläsare du har. Antingen genom att installera skrivbordsversionen för Windows, MacOS och till och med Linux.

LastPass gör det enkelt för dig som vilken lösenordshanterare som helst med självrespekt: ​​den låter dig automatiskt fylla i formulär och synkronisera sparad data mellan dina olika fasta och mobila enheter (iOS och Android) och till och med din anslutna klocka.

Sammanfattning

Erbjudandet

LastPass erbjuder en gratisversion som är mycket attraktiv eftersom den tillåter obegränsad lagring av dina lösenord. För mindre än 3 euro per månad drar du nytta av Premium-versionen som tillåter delning av lösenord (eller privat information) med flera personer, nödåtkomst, 1 GB krypterad lagring för att spara dokument som är känsliga (skattemeddelanden, pass, identitetskort) och slutligen olika alternativ för multifaktorautentisering.

Den här premiumversionen ger dig också tillgång till en “Säkerhetstabell” som berättar om ditt “Säkerhetsresultat” (lösenord i riskzonen) och om lösenord finns på Dark Web. Detta
funktion söker ständigt igenom dina e-postadresser i en databas med hackade identifierare, och meddelar dig omedelbart om de har läckt.

Liksom Dashlane erbjuder LastPass en plan utformad för familjer. Detta familjekonto kostar mindre än 4 euro per månad och det kommer med sex Premium-licenser.

Gränssnitt och ergonomi

LastPass tillägg

Installationen är mycket enkel. För att lägga till dina lösenord till LastPass, logga helt enkelt in på webbplatsen vars lösenord du vill spara, skriv sedan in dina referenser på inloggningssidan och logga in.
När anslutningen är lyckad visas en dialogruta och du
Fråga om du vill spara lösenordet i LastPass. Inget revolutionerande eftersom den här funktionen erbjuds av många lösenordshanterare, men den har fördelen av att vara väldigt tydlig: klicka bara på knappen “Lägg till” för att spara lösenordet. Det är också väldigt enkelt att lägga till dokument i ditt valv. Fullt tillgänglig med Premium-versionen, “Säkerhetstabellen” visar också mycket tydlig information och rekommendationer. Slutligen är applikationerna för iPhone och Android modeller av intuitivitet.

Säkerhetsdiagram

säkerhet

För att säkerställa sin verksamhet och inte längre skada dess rykte tar LastPass säkerheten på allvar genom att använda 256-bitars AES-kryptering med SHA-256 PBKDF2 och hashing. Viktiga åtgärder, eftersom utgivaren 2015 hade blivit utsatt för ett datorintrång i dess system. Men användarnas lösenord skulle inte ha äventyrats. Under 2019 korrigerades snabbt en privat rapporterad sårbarhet som potentiellt kunde äventyra lösenord. Dessutom har LastPass sitt bug-bounty-program.

Tjänsten erbjuder ett alternativ för att återställa ditt huvudlösenord. Men med tanke på att den här chefen tillämpar “Zero Knowledge” (redaktören har inte tillgång till dina data), är det nödvändigt att klara preliminära identifieringssteg med autentisering med fingeravtryck eller ansiktsigenkänning. När du återfår åtkomst till ditt konto kan du återställa ditt huvudlösenord.

LastPass låter dig också kontrollera konfidentialitetsnivån för dina konton genom att indikera om lösenorden har äventyrats, om de är “svaga” eller återanvändas. Mycket praktisk (särskilt med familjeversionen för att kontrollera dina barns internetanvändning etc.), denna lösning låter dig svartlista vissa webbadresser eller applikationer. Slutligen, för vart och ett av dina lösenord kan du välja “automatisk anslutning” eller “begär huvudlösenordet”.

Dubbel autentisering

Ytterligare egenskaper

LastPass kommer inte att överraska dig med mer eller mindre snygga funktioner. Det erbjuder några intressanta alternativ avsedda att stärka sekretessen för dina dokument och din digitala identitet. Du kan lägga till en nödkontakt med åtkomst till ditt konto (mycket användbart om du glömmer ditt huvudlösenord). Det är fortfarande nödvändigt att se till att kontakten i fråga har infört olika rutiner för att säkerställa sin datorsäkerhet…
Slutligen låter LastPass dig hantera åtkomstkoder och lösenord för din
applikationer installerade på Windows.

LastPass9

LastPass är mycket lätt att bemästra. Allt är intuitivt och välorganiserat, vare sig med versionen som ska installeras på datorn eller mobilapplikationerna. Precis som andra onlinehanterare erbjuder skrivbordsversionen fler inställningsmöjligheter. LastPass är tillgängligt gratis eller i premiumversioner (och familjeversioner), och uppfyller alla dina behov. Inklusive att säkerställa säkerheten för din programvara installerad på en Windows-dator (Premiumversion). Dess dokumentation på franska (men inte videorna…) är komplett och tillgänglig. Synd att dess Premium-version inte innehåller en VPN som Dashlane.

Mest

 • Obegränsad lösenordslagring
 • Mörk webbövervakning (Premium)
 • Gränssnitt
 • Hantera Windows-programlösenord

De mindre

 • Ingen dubbel autentisering vid inloggning
 • Inget VPN
 • Små problem med att ansluta till onlineversionen

Effektivitet10

Funktioner9

Prestanda9

Ergonomi10

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Kolla in våra andra tester för lösenordshanteraren:

 • 1Password recension: lösningen för en familj
 • Bitwarden recension: säkerhet till rätt pris
 • Dashlane recension: hela erbjudandet
 • Keepass recension: Den lokala lösningen

Relaterade Artiklar

Back to top button