LaserFactory: det kommer att vara möjligt att skriva ut drönare självständigt utan mänsklig hjälp

Vid tillverkning av drönare spelar förstås automatisering en viktig roll och av primär betydelse. Trots detta, särskilt i vissa faser, är mänskligt ingripande verkligen avgörande för korrekt design och konstruktion av dessa enheter. För att möta detta behov utvecklade ett team av forskare från Massachusetts Institute of Technology (MIT) LaserFactory.

LaserFactoryspecifikt är det ett system för 3D laserskuren utskrift som, i en enda maskinintegrerar allt du behöver för att designa, bygga och driva en Drönare. Självklart pratar vi om en drönare full, komplett med en kropp, propellrar, elektriska kretsar och allt som gör att den kan sväva på himlen. Specifikt, forskare från CSAIL laboratorium av MIT som lyckades integrera hårdvaru- och mjukvaruplattformar nödvändigt för att skapa en drönare.

Även om LaserFactory representerar första försöketmycket framgångsrik, att utveckla en maskin som producerar kompletta och autonoma drönare, använder det verkligen väldigt enkelt. Användaren kan faktiskt skapa sin egen drönare genom att välja komponenterna med utgångspunkt från en standardlistan av delar. Därefter måste han placera dem på ett skal och rita alla elektriska komponenter med programvaran som medföljer LaserFactory. När designen är klar kommer samma maskineri att ta hand om att göra drönaren som designad av användaren. Det är verkligen något utöver det vanliga och att den inte bara var designad för drönare utan i framtiden skulle kunna användas för produktion av robot och olika typer av utrustning.

Relaterade Artiklar

Back to top button