Läsarnas åsikter: HarmonyOS, Android utan Google: ställ dina frågor!


Sedan maj 2019 har Huawei mött amerikanska sanktioner som hindrar företaget från att använda Android och Google Mobile Services (GMS). Inga problem för den kinesiska tillverkaren som erbjuder: HarmonyOS, dess eget operativsystem.

Det fanns en tid för inte så länge sedan då kinesisk industri hade svårt att göra affärer med USA. I fråga, de betydande restriktioner som införts av Donald Trump, som hindrar amerikanska företag från att göra affärer med sina motsvarigheter i landet med en miljard invånare, mot bakgrund av ett handelskrig.

En separation med Google har blivit brådskande

Om många tillverkare under en lång tid har försökt att frigöra sig från Google och dess heliga Android – som Samsung i synnerhet -, är det något plågsamt att ta steget och säga adjö till Mountain View-företagets ansökningar, med tanke på marknadsandelen och konsumentvanor.

harmonyOS_img5

Detta hindrade uppenbarligen inte Huawei från att komma igång, med hjälp av amerikanska sanktioner. Efter flera månaders utveckling har den kinesiska jätten äntligen lanserat HarmonyOS, med ambitionen att införa sitt interna operativsystem på alla enheter den utvecklar.

Om samma ämne:

Huawei: “HarmonyOS, en önskan att ge en så framgångsrik användarupplevelse som möjligt”

(Intervju)

Stéphane Curtelin - Huawei © Alexandre Boero för Clubic

HarmonyOS i fråga

Om Huawei har kommunicerat mycket om den kinesiska versionen, som lätt kan ignorera Googles tjänster (det finns motsvarigheter som används mer i Kina), är dess intresse för Europa som i USA fortfarande frågan om många frågor. .

Är frånvaron av Googles tjänster ett hinder för dina köp av Huawei-enheter? Vilka är konsekvenserna för din data och ditt dagliga liv? Vilka är alternativen till Googles tjänster?

Vi inbjuder dig att ställa dina frågor om du ännu inte tagit steget. Och tveka inte att lämna oss din åsikt om du har bytt till HarmonyOS: är du nöjd? Kommer du att backa?

Dina svar kommer att vara användbara för en framtida artikel, tveka inte att använda kommentarsutrymmet!

Relaterade Artiklar

Back to top button