Läsarnas åsikt: Steam Deck väcker din nyfikenhet, men försiktighet är på sin plats


Planerad för om bara några veckor Steam däck förblir ett UFO som väcker både din nyfikenhet och din skepsis.

För några dagar sedan, och när vi närmade oss lanseringen av Valves hybridkonsol, det berömda Steam Deck, frågade vi dig om din önskan att köpa (eller inte) denna nya produkt. Den tillkännagavs med stor fanfar förra sommaren och har sedan dess väckt många nyfikenheter, och även förseningen på grund av komponentfel har inte satt stopp för det. Men frågor kvarstår mellan nu och lanseringen, planerad till den 25 februari.

För vilken typ av spelare?

Som vi vet är framgången för Nintendo Switch till stor del baserad på dess koncept. hybrid “. Både en hemkonsol och en bärbar konsol, den kan bäras överallt, utan någon verklig förlust av visuell kvalitet eller på spel. Det är i detta segment som nu är väl förankrat i spelarnas medvetande som Valve placerar sig med sitt Steam Deck.

Genom att först presentera sig själv som en bärbar konsol lovar enheten många saker. Det är alltså möjligt att komma åt nästan alla dess Steam-spel, men också att installera, i teorin, andra plattformar, som Xbox Game Pass.

Åsidosatta löften är det inte desto mindre detta faktum som i slutändan väcker en berättigad fråga: vem är den här konsolen till för?
Som Garden Dwarf indikerar i våra kommentarer återstår det att se om du verkligen vill ha en konsol av den här typen till hands, trots att du har en stabilt utrustad PC eller en toppmodern smartphone:

Jag har en speldator hemma och en telefon som kan köra spel. Det enda stället jag spelar tv-spel är hemma. Annars är jag antingen på kontoret (och jag spelar inga spel), eller så är jag med vänner eller familj (och igen, inga tv-spel).

Tvivel som delas av Zekkawa. Om han tror att Nintendo inte har något mer att bevisa i segmentet handhållna konsoler, är det mindre uppenbart när det kommer till PC-upplevelsen:

“Att försöka replikera PC-upplevelsen på en bärbar dator, jag tror inte på det (…). Det kommer att vara användbart för människor som verkligen är hypernomader, men det faller inte riktigt bra i den här pandemiperioden. “

Bibofokencalecon är för sin del mer pragmatisk (med rätta?) på Steam Deck. Det sammanfattar fallet med många spelare: är en bärbar konsol fortfarande användbar 2022?

Jag har inte spelat i mobilläge och på små skärmar sedan GBA, och jag är inte en early adopter.


Vilken uppföljning för Steam Deck?

Genom att välja en bärbar konsol som inte är skalbar när det gäller komponenter kommer Valve också att behöva övertyga spelarna om att de gör rätt i att spendera mer än 400 euro för att ha råd, med ökad övervakning i synnerhet.

Bibofokencalecon anser att det är nödvändigt ” vänta på att produkten hittar en riktig plats och blir fulländad “, samtidigt som jag påpekar att om communityn tar över produkten och tillåter modding, ” detta kan få mig att ändra uppfattning “.

En switch” slutlig »?

Medan Nintendo förblir tyst om en möjlig Switch Pro/4K, och dess konsol inte har utvecklats ur teknisk synvinkel sedan den första lanseringen 2017, ser många av våra läsare Steam Deck som en Switch.” slutlig “. Detta är särskilt fallet för dem som har förbeställt enheten.

Namnet, till exempel, framgår av katalogen som är tillgänglig för ventilkonsolen:

Verkar som den ultimata switchen för mig, med tanke på Steams imponerande leksaksbibliotekförklarar han innan han relativerar genom att förklara att det kommer att bli fråga om att använda den bara med flickvän eller vänner.

Samma observation för eykxas, för vem ” att ha vissa spel i fickan och kunna ta dem överallt är ovärderligt “. Om han beskriver sig själv som inte ” inte riktigt målet av Switch, ser han Steam Deck som ett sätt att (om)spela spel som inte är tillgängliga på Nintendos konsol, som långt gråta, Masseffektoch så många andra “. Idhem59 väntar på att se hanteringen, men noterar att ” Tanken på att ha hela mitt PC-bibliotek på en mobil och kraftfull maskin, det är väldigt attraktivt “.


Det är inte en konsol, det är en PC

Ett annat element framgår av de olika vittnesmålen: för vissa Clubic-läsare kan Steam Deck inte betraktas som en bärbar konsol eller ens bara en konsol.

För LeGlop, ” det är verkligen en PC med formen av en konsol (…), det är främst riktat till PC-spelare som har ett Steam-bibliotek som de vill kunna ta med sig överallt “. Backsec, å sin sida, insisterar på budskapet “tvetydig från Valve, och betonar frånvaron av ett tillgängligt och fullständigt installerat OS. Det finns verkligen inget skrivbord, ikon eller datorverktyg, även om studion har klargjort att det kommer att bli det a priori möjligt att installera andra operativsystem. Dessutom kommer SteamOS 3.0, även om det inte är tillgängligt när enheten startar, att finnas tillgängligt där.

I slutändan, med tanke på hårdvarukonfigurationen av PS5 och lite Xbox Series Xom vi installerade ett komplett OS, skulle dessa konsoler bli datorer?

Debatten förblir öppen i kommentarerna, tveka inte att ge oss din åsikt! Vi kommer självklart att erbjuda dig ett komplett test så fort vi fått vårt exemplar på Clubic!

Relaterade Artiklar

Back to top button