Lås tangentbord och mus i Windows: BlueLife KeyFreeze

Microsoft låter dig blockera Windows genom att trycka Win+L , men detta loggar ut användaren från operativsystemet. För vissa är detta inget stort problem, men för vissa är det det. Tja, det finns ett sätt att få din tårta och äta den tillsammans med BlueLife KeyFreeze .

Tangentbord och muslås i Windows

Med denna app för Windows användare kan låsa musen och tangentbordet, men fortfarande vara kvar i miljön fönster. Det är ett snyggt litet verktyg som kommer att komma väl till pass vid många tillfällen. Nycklarna är effektivt låsta även om användaren fortfarande är inloggad. Därmed kan frågan uppstå, hur då kan nycklarna låsas upp efteråt deras avslutande BlueLife KeyFreeze(BlueLife KeyFreeze) .

Det är lätt. Bara(Bara) klicka Ctrl+Alt+F. ctrl Ctrl+Alt+F för att låsa nycklarna. Användare bör vara medvetna om att samma tangentkombination också kan blockera nycklar. Ett annat sätt att låsa nycklar är att helt enkelt trycka på låsknappen i aktivitetsfältet.

För dem som kanske vill gräva djupare för att leka med ytterligare alternativ finns alternativet där. BlueLife KeyFreeze-ikonen finns i aktivitetsfältet. Högerklicka på ikonen och välj Alternativ från snabbmenyn för att öppna programmet. Därifrån kan användare anpassa snabbtangenterna efter eget tycke om de föredrar en annan tangentkombination för att låsa och låsa upp systemet.

Det bör noteras att när låset är aktiverat visas en nedräkning. Användare har möjlighet att stoppa blockeringsprocessen i nedräkningsfönstret, men de kommer inte att kunna göra någonting när tiden är ute. På menyn ” alternativ(Alternativ) » Du kan ställa in tiden och låsa knapparna och musen när systemet går in i vänteläge.

Hela proceduren är ganska användbar, kanske mer användbar än blockeringsmetoden Windows standard . Vi tror också att det går snabbare att använda snabbtangenter för att låsa upp allt än att ange ett lösenord. Ur säkerhetssynpunkt kan vi inte kommentera det om jag ska vara ärlig.

Att ladda ned BlueLife KeyFreeze besök webbplatsen och ladda ner blixtlås – fil. Extrahera den och kör sedan .EXE-filen från mappen för att installera programmet. Den är ganska liten, så det bör inte ta mer än en minut att installera. Dessutom krävs det inte mycket random access minne(RAM), så att köra det i bakgrunden passar nästan alla.

Vi har inte stött på några problem än, men det betyder inte att det inte finns några.

Ladda ner BlueLife KeyFreeze

BlueLife KeyFreeze kan laddas ner från Sordum.

Kolla även in KeyFreeze, ett gratis tangentbords- och musskåp, och Kid-Key-Lock.
(Kolla även in KeyFreeze, ett gratis skåp för tangentbord och mus – samt Kid-Key-Lock.)

Microsoft gör det möjligt att låsa Windows genom att trycka på Win+L, men det tar användaren ur operativsystemet. Detta är inte ett stort problem för vissa, men för andra är det det. Tja, det finns ett sätt att ha din tårta och äta den med BlueLife KeyFreeze.

Lås tangentbord och mus i Windows

Med denna Windows-app kan användare låsa sin mus och tangentbord men ändå stanna i Windows-miljön. Det är ett snyggt litet verktyg som kommer väl till pass vid många tillfällen. Nycklarna låses effektivt, även om användaren fortfarande är inloggad. Så, man kan undra, hur är det då möjligt att låsa upp nycklarna efter att BlueLife KeyFreeze stänger av dem.

Lås tangentbord och mus

Det är lätt. Tryck bara på Ctrl + Alt + F. Ctrl + Alt + F för att låsa tangenterna. Användare bör komma ihåg att samma tangentkombination också kan låsa nycklarna. Ett annat sätt att låsa nycklarna är att helt enkelt klicka på låsknappen i aktivitetsfältet.

För de som kanske vill gräva djupt för att leka med fler alternativ finns möjligheten. BlueLife KeyFreezes ikon finns i systemfältet. Högerklicka på ikonen och välj Alternativ från snabbmenyn för att öppna appen. Därifrån kan användare konfigurera snabbtangenterna efter eget tycke om de föredrar en annan tangentkombination för att låsa och låsa upp systemet.

Vi bör påpeka att genom att aktivera låset dyker en nedräkning upp. Användare har möjlighet att stoppa låsningsprocessen inom nedräkningsfönstret, men kommer inte att kunna göra någonting när tiden går ut. Från menyn Alternativ är det möjligt att justera tiden, och även att låsa tangenterna och musen när systemet går över i viloläge.

Hela proceduren är ganska användbar, utan tvekan mer än standardsättet att låsa Windows. Vi tror också att det är snabbare att använda snabbtangenter för att låsa upp allt än att slå in en lösenordsnyckel. Säkerhetsmässigt kan vi inte kommentera det om jag ska vara ärlig.

För att ladda ner BlueLife KeyFreeze, besök webbplatsen och ladda ner ZIP-filen. Extrahera den och kör sedan .EXE-filen från mappen för att installera appen. Den är ganska liten så det borde inte ta mer än en minut att installera. Dessutom tar det inte upp mycket RAM, så att köra det i bakgrunden borde vara bra för nästan alla.

Än så länge har vi inte stött på problem, men det betyder inte att de inte finns.

BlueLife KeyFreeze ladda ner

BlueLife KeyFreeze kan laddas ner på Sordum.

Relaterade Artiklar

Back to top button