Läs mer om dessa säkerhets- och sekretessprojekt med öppen källkod

Vikten av att upprätthålla säkerhet och integritet

Tänk på att upprätthålla vår sekretess och vår säkerhet när vi surfar på nätet är mycket viktigt. Å ena sidan är det viktigt att bevara systemens korrekta funktion. Många hot kan påverka prestandan hos våra datorer och få dem att inte fungera.

Å andra sidan är det också livsviktigt att undvika säkerhetsproblem som kan äventyra vår integritet. Det är en realitet att idag har vår data på nätverket stort värde. Marknadsföringsföretag letar efter ett sätt att stjäla information. På så sätt kan de inkludera oss i skräppostlistor, reklamkampanjer etc.

Allt detta gör det nödvändigt att upprätthålla säkerhet och integritet när vi surfar. Som tur är har vi många verktyg, tjänster och metoder till vårt förfogande som kan hjälpa oss. Vi kommer att prata om det i den här artikeln, även om vi kommer att fokusera på projekt med öppen källkod.

Open source-projekt för att upprätthålla säkerhet och integritet

Vi kan använda olika verktyg med öppen källkod som hjälper oss att upprätthålla säkerheten dagligen. Många typer av program och mjukvara i allmänhet som vi kan använda.

Att använda verktyg med öppen källkod, operativsystem och program ger oss mer information som gör att vi kan förbättra säkerhet och integritet. Med andra ord, genom att använda ett program med öppen källkod kan vi veta exakt vad det innehåller och analysera eventuella problem som äventyrar vår säkerhet.

Detta gör att många användare inser vikten av att ha en programvara med öppen källkod . Speciellt om vi hänvisar till säkerhets- och integritetsverktyg kan vi hitta många av dem. Vi kommer att nämna några av de mest intressanta projekten.

OpenVPN

Ett annat mycket intressant projekt med öppen källkod är OpenVPN . I det här fallet har vi att göra med en tjänst som låter oss kryptera anslutningen gratis. Men utöver att vara gratis måste du ta hänsyn till att det är öppen källkod, vilket användarna uppskattar mycket när de använder den här typen av tjänster.

A vpn tillåter oss till exempel att kringgå geoblockering. Ibland finns det vissa tjänster som vi inte kan komma åt i ett land. Också att kunna gå in på en sida som om vi var på en annan plats. Det är väldigt intressant och vid vissa tillfällen måste man hitta rätt.

Men också a vpn-tjänst erbjuder oss säkerhet och sekretess. Det tillåter oss att kryptera anslutningen. Låt oss ta som exempel att vi ansluter till ett offentligt Wi-Fi-nätverk. Där kanske vår data inte är säker. Vi kan bli offer för olika typer av attacker och informationsläckor på nätverket. En VPN-tjänst hjälper oss att kryptera den här anslutningen.

Det bästa sättet att använda OpenVPN är att använda en väletablerad VPN-tjänst. Vi kan enkelt välja OpenVPN när vi registrerar oss för en VPN-tjänst och konfigurerar den på enheten. Du måste ta hänsyn till vikten av att ha viss kunskap för att använda den på rätt sätt. Vi lämnar en lista över bästa vpn-tjänster .

Tor-webbläsaren

Det finns inget viktigare surfa på internet än webbläsaren själv. Det är något vi använder varje dag, oavsett om det är på mobila enheter eller stationära datorer. Vi kommer att behöva ett program av den här typen för vårt dagliga liv. Nu bör det nämnas att detta också är en mycket viktig ingångskälla för hot.

Detta leder till att många användare väljer andra alternativa webbläsare till de vanligaste. En av dem är Tor, som också är öppen källkod. Det är en webbläsare som främst baseras på användarnas integritet och säkerhet.

Tor tillåter oss att kryptera webbtrafik via olika vägar. Detta gör det omöjligt för en inkräktare att spåra vår identitet. På så sätt kan vi förbättra vår integritet och undvika problem.

Utöver det tillåter det oss också att anonymt komma åt vad som kallas .lökplatser . Dessa sidor är endast tillgängliga via denna webbläsare. Många användare runt om i världen använder denna webbläsare med öppen källkod för att förbättra sin webbsekretess.

tail operativsystem

Vi kan inte bortse från vikten av de operativsystem vi använder. I denna mening är en av de mest populära när det gäller säkerhet och integritet Tail OS . Det är ytterligare ett projekt med öppen källkod som låter oss använda olika mycket kompletta och användbara verktyg för att sätta datorsäkerheten på prov.

Detta operativsystem kommer med en bra verktygsuppsättning med öppen källkod . Det speciella är att de bygger på säkerhet och sekretess. Det är ett operativsystem som används i stor utsträckning över hela världen och det har mycket intressanta alternativ.

Tänk på att vårt operativsystem kan hämta information från användare. Detta kan till exempel användas för att skicka riktad reklam. Genom att använda ett operativsystem med öppen källkod kan vi hela tiden veta hur det fungerar.

KeepPass

Vi vill också inkludera KeepPass lösenordshanterare i denna lista . Det är ett verktyg som låter oss hantera våra nycklar och är dessutom öppen källkod. Vi vet redan att om vi vill ha riktigt starka och komplexa lösenord måste vi ha en nyckelhanterare.

En lösenordshanterare låter oss kontrollera alla nycklar. Därmed kan vi logga in utan att behöva komma ihåg komplexa lösenord. Men de används också för att till och med generera nycklar. Vi kan skapa lösenord som uppfyller vissa krav som gör dem verkligen säkra.

Kort sagt, det här är några projekt med öppen källkod som vi ville visa som är säkerhets- och integritetsbaserade.

Relaterade Artiklar

Back to top button