Lär dig hur du kodar som ett proffs med dessa 5 webbplatser och appar

Det finns inte tillräckligt med programmerare och mjukvaruutvecklare. Detta är mycket viktigt eftersom teknikindustrin växer snabbare än vad talang kan hänga med. Vissa företag är till och med villiga att betala 20 % mer för kvalificerade ingenjörer.

(Mobil)Senast 2023, intäkter från mobilapplikationer själva kommer att ge fantastiska 935 miljarder dollar till 2023. Det är mycket pengar, men det finns inte tillräckligt många för att dela på dem. För att ge dig en uppfattning, 2017 fanns det bara 50 000 utexaminerade från datavetenskap (50 000 utexaminerade inom datavetenskap) och 500 000 öppna datavetenskapstjänster bara i USA.

Vill du arbeta i denna blomstrande (högbetalda) bransch? Då hittar du följande appar och webbplatser som hjälper dig att lära dig koda som ett proffs.

När du väl är bekväm med grunderna kan du dyka rakt in i den avancerade mekaniken. Du kommer att lära dig i alla typer av projekt, inklusive ritning och animering, frågor, spel och visualiseringar och naturliga simuleringar.

Om du är redo att komma igång direkt och lära dig programmera, då Khan akademin(Khan Academy) är ett bra ställe att börja. Det är en ideell organisation som erbjuder gratis programmeringskurser. Den är designad för studenter och vuxna som vill lära sig grunderna i datorspråk som t.ex javascript , jQuery och SQL .

Allt går i egen takt och kommer med många resurser som du kan använda, inklusive videor, övningar, artiklar och program. Detta är ett webbgränssnitt, så att du kan komma åt det från din dator eller mobila enheter.

Den här appen är designad för barn, men den gör ett bra jobb med att lära dig grunderna i kodning och visuellt skript. Visuell kodning är på frammarsch tack vare det ökända Unreal Engine-ritningssystemet.

Om ditt mål är att skapa videospel, Tynker kan hjälpa dig att lära dig kodningsmekaniken. Den gör detta med ett enkelt dra och släpp-koncept. När du har skapat en spelscen kan du spela den för att se till att den fungerar korrekt.

Tynker kommer att hålla(Tynker) guidar dig genom varje del för att hjälpa dig förstå snabbare. När du är redo för något mer utmanande kan du prova program som är utformade för äldre barn och tonåringar.

Tynker(Tynker) Det finns några gratiskurser, men du måste betala för en uppgradering för att låsa upp fler program. Språken du kan lära dig inkluderar JavaScript , Pytonorm , css och HTML .

Det är också värt att notera att du kan använda Tynker för robotik. Du laddar ner appen på din surfplatta Android eller iOS och kan styra drönaren eller droiden du programmerar. Om du bara använder det för videospel kan du använda din dator eller mobila enhet.

När det gäller priser, börjar de på $60 faktureras kvartalsvis. Det finns också möjlighet att betala $120 per år eller $240 för livstidsåtkomst.

Vissa människor lär sig att koda bättre genom gamification. Om detta låter som du, då Kodkrig det finns ett kampsportstema som inkluderar många prövningar som kallas “kata”. Genom att göra dessa kata låser du upp mer avancerade lektioner. Samtidigt tjänar du titlar och ära.

Du kan välja mellan olika kodningsspråk som t.ex SQL , Kristall , Java C++, JavaScript , rubin och andra. Dessutom finns det en utvecklargemenskap som du kan använda för att hjälpa dig klara dina katas och stärka dina färdigheter. Börja med ett språk och bestäm dig sedan för att lära dig andra för att förbättra dina chanser att få ett jobb.

När du har bemästrat dina färdigheter kommer du att kunna skapa din egen kata och utmana samhället (som en riktig kampsportsdojo!).

Denna plattform är tillgänglig online och är gratis att använda.

Bit för bit inlärning kan göra svåra begrepp som de du hittar inom datorprogrammering lättare att komma ihåg. Det är det som gör koda den eftertraktade appen endast för Android för att lära sig koda.

Det är idealiskt för dem som är upptagna (mentalt eller fysiskt) eftersom det gör det enkelt att studera minuter åt gången. Men när du går vidare till mer avancerade lektioner kan saker och ting ta lite längre tid.

Du kan lära dig efterfrågade språk som t.ex JavaScript . Varje(Varje) lektion är interaktiv och du får feedback som hjälper dig att bättre förstå vad du just har lärt dig.

Om du behöver en mer mångsidig applikation, besök SoloLearn(SoloLearn) . Denna app fungerar på både iOS-enheter och Android . Om du föredrar att studera på din dator kan du använda webbplatsen.

Det finns flera programmeringsspråk att välja mellan, inklusive Pytonorm , JavaScript och Java . Den kommer med ett livligt gemenskapsforum där du kan ställa frågor och svara på frågor från andra studenter.

Sedan för er konkurrenskraftiga varelser finns det en topplista direkt på sajten. Det finns en toppstudentflik som uppdateras i realtid baserat på hur många poäng du har. Du tjänar dem genom att genomföra fler kurstimmar.

Du kan toppa den globala topplistan eller kursspecifika topplistor (till exempel för C# eller javascript ). Det skulle också vara klokt att använda den här topplistan för att hitta ledare på språket du lär dig så att du vet vem du ska vända dig till för att få hjälp.

Din profil visar sedan en lista över prestationer att låsa upp, till exempel:

  • Utvecklaren(Utvecklare) (får 10 röster för din kod)
  • Bra svar(Svar) (får 5 röster för ditt svar)
  • Bra medborgare(Medborgare) (lämna en kommentar på en lektion eller frågesport)
  • Guru(Guru) (vinn 500 utmaningar med ett enda vapen)

Gamification är sättet att lära sig för framtiden, så om du är intresserad, prova det.

Börja lära dig koda idag(Börja lära dig hur man kodar idag)

De flesta av plattformarna på den här listan är gratis att använda, så det finns ingen ursäkt för att inte bli en professionell programmerare. Det finns appar för upptagna människor och andra för dem som lär sig bäst genom spel.

Oavsett dina motivationer och inlärningsstilar finns det ett program för dig.

Det råder brist på datorprogrammerare och mjukvaruutvecklare. Detta är en stor sak eftersom teknikindustrin växer snabbare än talangen kan hänga med. Vissa företag är till och med villiga att betala 20 % mer för kvalificerade ingenjörer.

Intäkter från mobilappar i sig kommer att generera häpnadsväckande 935 miljarder dollar år 2023. Det är mycket pengar att gå runt, men det finns inte tillräckligt många för att dela på dem. För att ge dig lite perspektiv fanns det bara 50 000 datavetenskapsstudenter under 2017 och 500 000 öppna datortjänster bara i USA.

Vill du vara med i denna snabba (högbetalda) bransch? Sedan hittar du följande appar och webbplatser som är användbara för att lära dig hur du kodar som ett proffs.

När du känner dig bekväm med grunderna kan du dyka direkt in i avancerad mekanik. Du kommer att lära dig med alla typer av projekt, inklusive ritning och animering, frågor, spel och visualiseringar och naturliga simuleringar.

Om du är redo att hoppa in direkt och lära dig koda direkt, då är Khan Academy ett utmärkt ställe att börja. Det är en ideell verksamhet som erbjuder gratis kurser i programmering. Den är designad för studenter och vuxna som vill lära sig grunderna i datorspråk, som Javascript, JQuery och SQL.

Allt går i sin egen takt och kommer med många resurser du kan använda, inklusive videor, övningar, artiklar och program. Den är webbaserad så att du kan komma åt den från din dator eller mobila enheter.

Detta är en app designad för barn men gör ett utmärkt jobb med att lära dig grunderna i hur man kodar och visuellt skript. Visuell kodning är på frammarsch tack vare Unreal Engines ökända ritningssystem.

Om ditt mål är att skapa videospel kan Tynker hjälpa dig att lära dig kodningsmekaniken. Den gör detta med ett enkelt dra-och-släpp-koncept. Efter att ha byggt upp din spelscen får du spela den för att säkerställa att den fungerar korrekt.

Tynker leder dig genom varje del för att hjälpa dig att förstå snabbare. När du är redo för något mer komplext kan du prova programmen som är designade för äldre barn och tonåringar.

Tynker har några gratiskurser, men du måste betala för att uppgradera för att låsa upp fler program. Språk du kan lära dig inkluderar JavaScript, Python, CSS och HTML.

Det är också värt att notera att du kan använda Tynker för robotteknik. Du laddar ner appen till din Android- eller iOS-surfplatta och kan styra en drönare eller droid som du programmerar. Om du bara använder det för videospel kan du använda din dator eller mobila enhet.

När det gäller priserna, börjar det på $60 faktureras kvartalsvis. Det finns också möjlighet att betala $120 per år eller $240 för livstidsåtkomst.

Vissa människor lär sig att koda bättre med gamification. Om det låter som du, så har Codewars ett kampsportstema som kommer med en mängd olika utmaningar som kallas “kata”. När du slutför dessa katas låser du upp mer avancerade lektioner. Samtidigt tjänar du rang och ära.

Du kan välja mellan olika kodningsspråk, som SQL, Crystal, Java, C++, JavaScript, Ruby och mer. Sedan finns det en gemenskap av utvecklare som du kan utnyttja för att hjälpa dig ta dig igenom dina katas och stärka dina färdigheter. Börja med ett språk och välj sedan att lära dig andra för att förbättra din anställningsbarhet.

Efter att ha bemästrat dina färdigheter kan du skapa dina egna katas och utmana samhället (som en riktig kampsportsdojo!).

Denna plattform är tillgänglig online och är gratis att använda.

Att lära sig i bite-size kan göra det lättare att komma ihåg komplexa begrepp som du hittar i datorprogrammering. Det är det som gör Encode till en önskvärd app för enbart Android för att lära sig koda.

Det är idealiskt för dem som är upptagna (mentalt eller fysiskt) genom att göra det enkelt att lära sig minuter åt gången. Men när du går vidare till de mer avancerade lektionerna kan saker och ting ta lite längre tid.

Du får lära dig efterfrågade språk, som JavaScript. Varje lektion är interaktiv och du får feedback som hjälper dig att bättre förstå vad du just lärt dig.

Om du behöver en mer mångsidig app, besök då SoloLearn. Denna applikation fungerar på både iOS- och Android-enheter. Om du föredrar att lära dig på din dator kan du använda webbplatsen.

Det finns flera programmeringsspråk att välja mellan, inklusive Python, JavaScript och Java. Den kommer med ett livligt communityforum där du kan ställa och svara på frågor från andra studenter.

Sedan för er tävlingsinriktade varelser finns det en topplista direkt på sajten. Det finns en flik för de bästa eleverna, som uppdateras i realtid baserat på hur många poäng du har. Dessa tjänar du genom att genomföra fler kurstimmar.

Du kan toppa den globala topplistan eller kursrelaterade topplistor (dvs för specifikt C# eller Javascript). Det skulle också vara klokt att använda den här topplistan för att hitta ledarna på språket du lär dig så att du vet vem du ska be om hjälp från.

Sedan kommer din profil med en lista över prestationer att låsa upp, till exempel:

  • Utvecklare (får 10 uppröster på din kod)
  • Bra svar (får 5 röster för ditt svar)
  • Good Citizen (lämna en kommentar på en lektion eller frågesport)
  • Guru (vinner 500 utmaningar med ett vapen)

Gamification är vägen för framtidens lärande, så om detta intresserar dig, ge det en snurra.

Börja lära dig hur man kodar idag

De flesta av plattformarna på den här listan är gratis att använda, så det finns ingen ursäkt för att inte bli en proffskodare. Det finns appar för de upptagna och andra för dem som lär sig bäst genom spel.

Oavsett dina motivationer och inlärningsstilar finns det ett program för dig.