Lär dig de viktigaste attackerna om du ska ringa ett videosamtal och hur du undviker dem

De vanligaste attackerna mot videosamtalsprogram

Som de säger, när vi passerar en videosamtal, vi kan uppleva väldigt olika säkerhetsattacker. De kan stjäla vår personliga data och information, attackera enheter, avlyssna konversationen… I slutändan kan de äventyra vår integritet och säkerhet.

Det finns många typer av attacker på nätverket, samt olika metoder som vi kan ta hänsyn till för att skydda oss. Därav vikten av att hela tiden veta vilka hoten är för att kunna försvara sig adekvat.

Bombardement eller bombardement

En av huvudattackerna är vad som kallas bombning . Det är när det sker ett oönskat intrång i en konversation, vanligtvis när det finns en grupp deltagare. Denna åtkomstanvändare bör inte göra det och kan avbryta kommunikationen, skicka skräppost och i slutändan ändra konversationen.

Detta är något som har påverkat många plattformar för att ringa videosamtal. De tenderar att dra fördel av sårbarheter och gå in också. Ett exempel är Zoomboming, en sådan attack som påverkar den populära Zoom-plattformen.

Skadliga länkar

Skadliga länkar visas ofta i chattar medan användare ringer ett videosamtal. De är anslutningar som når utsatta webbplatser som kan distribuera skadlig programvara eller utföra någon typ av informationsstöld.

Det här problemet kan påverka alla typer av tjänster som har en chatt där användare kan skicka text. Det finns också i applikationer för snabbmeddelanden.

Stulna möteslänkar

Många sådana plattformar har länkar som de skickar användare för att gå med i ett möte. På så sätt är det garanterat att bara de som har en inbjudan kan komma in och kommunicera.

Det kan dock hända att dessa tillgång till länkar bli stulen. Antingen för att de är exponerade på Internet och kan komma åt det, eller för att de utför någon typ av attack och lanseras med denna inbjudan.

Stöld av administratörsbehörigheter

Ett liknande problem är stöld av administratörsbehörigheter . I ett videokonferensmöte är det normalt att det finns en användare som är den som hanterar vem som kommer in eller går, som ändrar olika parametrar som namn osv.

Administratörsstöld kan vara något allvarligt om vi är i ett möte med många användare och där viktiga ämnen för ett företag kan diskuteras till exempel. En inkräktare kan bestämma vem som kommer in och kontrollera varje aspekt av samtalet.

Falska program

En klassiker är att hitta program som har modifierats av uppsåt och därför är falska. Deras uppdrag är helt enkelt att installera skadliga tillägg i vårt system, adware och orsaka datorfel.

Även ett sådant falskt program skulle kunna stjäl användarinformation och lösenord . Ett stort problem som kan exponera offrets integritet utöver att bara påverka videosamtalet.

Nätfiskeattacker

Nätfiskeattacker är också mycket vanliga . I det här fallet får vi e-postmeddelanden eller meddelanden som indikerar att det finns ett problem med kontot vi använder för att ringa videosamtal. De säger till oss att vi måste uppdatera lösenordet eller göra en ändring.

Problemet är att detta faktiskt skickas till oss av en angripare. Han försöker genomföra en strategi för att vinna offrets förtroende och att han faller på kroken för att stjäla identifierarna och åtkomstkoderna till kontot och på så sätt kunna styra videosamtalet.

Hur du undviker säkerhetsproblem när du använder videosamtal

Vi har sett några av de viktigaste attackerna som vi kan drabbas av när vi ringer ett videosamtal och använder applikationer av den här typen. Vi kommer nu att visa några viktiga tips för att undvika att göra misstag och undvika problem som påverkar säkerheten.

Ladda alltid ner från pålitliga källor

En av grunderna för att ringa säkra videosamtal är att alltid ladda ner från från pålitliga källor . Detta innebär att du går till den officiella mjukvarusidan eller använder de officiella butikerna. Det är sant att du ibland kan stöta på webbplatser från tredje part som erbjuder liknande program, men de är inte alltid tillförlitliga.

Uppdatera appen

Det är också mycket viktigt att ansökan är ordentligt slå vaddag . Sårbarheter kan uppstå som utnyttjas av hackare för att utföra sina attacker. Tack vare patchar och uppdateringar kan vi undvika problem. Detta måste vi även tillämpa på själva systemet och alla enheter vi använder.

Använd starka lösenord

Naturligtvis får du inte missa tipsen för att använda kraftfulla nycklar . Det är viktigt att de är slumpmässiga, har bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialsymboler. Det måste vara unikt för att undvika dominoeffekten om en annan tjänst skulle drabbas av en läcka.

Konfigurera säkerhetsaspekter i en konversation

När vi startar en grupp för att ringa videosamtal med andra användare tillåter programmen oss vanligtvis att konfigurera vissa aspekter relaterade till säkerhet och integritet . Vi bör alltid ha detta i åtanke och göra konversationer så säkra som möjligt.

Genom att följa dessa tips kan vi därför ringa videosamtal på ett säkert sätt. Undvik alltid problem som kan äventyra vår data, men även prestanda. Det är också ett prioriterat mål att kvaliteten på signalen är tillräcklig.

Relaterade Artiklar

Back to top button