Lapsus$: 7 tonåringar arresterade och misstänkta för att ha hackat Microsoft, NVIDIA, Samsung, Ubisoft…

Hacker © Shutterstock

Bland dem kan vara hjärnan i gruppen, en 16-årig tonåring som offentligt fördöms av Doxbin-användare mitt i veckan.

Hackarna i Lapsus$-gruppen har pratats mycket om de senaste dagarna. På deras lista, prestigefyllda företag som Okta, Microsoft, NVIDIA, Samsung eller till och med Ubisoft. BBC News avslöjade för några minuter sedan att polisen i London har arresterat sju tonåringar som misstänks ha kopplingar till gruppen.

Sju personer i åldrarna 16 till 21

Inspektör Michael O’Sullivan rapporterar: City of London Police har genomfört en undersökning med sina partners om medlemmar i en grupp hackare. Sju personer mellan 16 och 21 år greps i samband med denna utredning. Alla släpptes och sattes under övervakning. Utredningen fortsätter. »

Dessa arresteringar kan kopplas till ny information som delades i onsdags. I mitten av veckan utsågs faktiskt en 16-årig brittisk tonåring av medlemmar i Doxbin-gemenskapen till gruppens hjärna efter ett bråk.

Den sistnämnde svängde med namn, adress och bilder samt en passage där han beskriver sitt “pris” som en hackare. Och de anklagar honom för att leda gruppen Lapsus$, vars de flesta medlemmar finns i Sydamerika, möjligen i Brasilien.

En ung man som bara spela tv-spel » för sin far

Denna unge man, autist, och vars identitet uppenbarligen inte kan avslöjas offentligt av juridiska och etiska skäl, går på en specialiserad skola i Oxford och skulle ge sig till känna under pseudonymerna “White” och “Breachbase”.

Tillfrågad av BBC, förklarade pojkens pappa att han inte var medveten om sin tonårings agerande. Han sade: ” Jag hade aldrig hört talas om något av detta förrän nyligen. Han har aldrig pratat om att hacka, men han är väldigt duktig på datorer och spenderar mycket tid vid datorn. Jag trodde alltid att han spelade spel. »

Å sin sida vägrade polisen i staden London dock att specificera om den här unge mannen var en av de sju tonåringar som arresterades.

Om samma ämne:
Microsoft bekräftar att den hackades av Lapsus$-gruppen

Källor: Gränsen, BBC

Relaterade Artiklar

Back to top button