Lång mars 5B, ingen fara för Italien i returfasen

De Long March 5B:s långa resa avslutades runt 5 i morse italiensk tid. Den kinesiska raketen sönderföll i den okontrollerade återinträdesfasen och några pjäser som gjorde motstånd landade i Indiska oceanen.

I synnerhet det lilla skräpet som överlevde återinträde från atmosfären föll nära Maldiverna. Lyckligtvis är det för närvarande inga skador på egendom eller människor.

Alldeles i går gick räddningstjänsten med ett uttalande riktat till hela befolkningen. budskapet det var mer av en försiktighetstyp än en verklig fara för Italien. I själva verket indikerade preliminära uppskattningar att vårt land kan drabbas av Long March 5B i återvändandefasen.

Long March 5B berör Italien under returfasen

Möjligheten togs dock bort eftersom Italien bara “berördes” av Lunga Marcia 5B under kraschfasen. Men med tanke på att den kinesiska raketen höll på att återinträda i atmosfären okontrollerat det var absolut nödvändigt att hålla uppmärksamhetsnivån hög.

Civilskyddsavdelningen har samarbetat med den italienska rymdorganisationen för att övervaka all inkommande data. I synnerhet, a oroande forskare var lika stora som Long March 5B.

Den kinesiska raketen var 33 meter hög och vägde över 22 ton. Lyckligtvis visade sig experternas initiala förutsägelser vara korrekta och strukturen har nästan helt sönderfallit. Trots denna trånga flykt förblir Kina i centrum för uppmärksamheten på grund av rymduppskjutningar utan kontroll över återinträdesfasen. USA har hårt kritiserat denna politik som antagits av det asiatiska landet.

Relaterade Artiklar

Back to top button