Landsat 9-satelliten har sänt sina första bilder av jorden

landsat 9 nasa

49 år efter lanseringen av den första satellit
Jordobservation Landsat 1 1972, NASA har just genomfört satellitens omloppsbana Landsat 9
27 september 2021.

Den nya ungen skickade sina allra första bilder av jorden den 31 oktober. Dessa offentliggjordes den 5 november.

Den nionde generationen av Landsat-satelliten är i drift

Efter förvärvet av dessa nya bilder meddelade NASA-chefen Bill Nelson att:

De första Landsat 9-bilderna återspeglar den kritiska förändringen som
opererar på ytan av vår planet och främjar detta NASA-uppdrag i samarbete med US Geological Survey
(United States Geological Survey, red.anm.), som samlar in värdefull land- och kustinformation från rymden. Detta program har inte bara kraften att förbättra livsvillkoren på jorden, det har också kraften att rädda liv. “.

När klimatförändringarna intensifieras, ger
allt mer extrema väderförhållanden, bekräftar detta uttalande observationer som har gjorts i nästan 50 år. NASA säger att dessa data kommer att hjälpa mänskligheten att hantera naturresurser och få en bättre förståelse för klimatförändringarna.

Landsat 9-satelliten ersätter Landsat 7, 8:an är fortfarande kvar
operativ. Innovationen av denna senaste modell är baserad på dess förmåga att
differentiera upp till 16 000 nyanser av ett givet färgområde, vilket gör förändringar på planetens yta mer synliga. Testfasen kommer att pågå i cirka 100 dagar för att kalibrera systemet och instrumenten. USGS kommer sedan att ta över från NASA i att köra programmet, som kommer att samla in 1 500 bilder dagligen under en åtta dagars varvfrekvens.

Landsat 9: banbrytande teknik för att observera klimatförändringar

Ombord på Landsat 9, två nyckelinstrument: den markbundna kameran (OLI-2) som upptäcker nära och korta infraröda vågor, och den infraröda termiska sensorn (TIRS-2), som detekterar värmestrålning för att mäta temperaturen på jordens yta och dess variationer.

Dessa två instrument kommer att göra det möjligt för forskare
urskilja de mänskliga och/eller naturliga orsakerna till klimatförändringarna. Karen St Germain, vetenskapschef vid NASA:s högkvarter i Washington, sa: Bilderna som samlats in av Landsat 9 utökar vår förmåga att observera förändringar under decennier. Fri och kontinuerlig tillgång till Landsat-data och andra NASA-observationskällor hjälper till att förbereda vår framtid “.

USGS direktör Dr. David Applegate har
sa till honom: De första fantastiska bilderna från Landstat 9 är en ögonblicksbild av data som kommer att hjälpa till att fatta viktiga beslut om vattenanvändning, påverkan av skogsbränder, korallrevsnedbrytning, smältande glaciärer och avskogning baserat på vetenskapliga data. Detta är kulmen på vårt långa partnerskap med NASA om Landstat-projektet. “.

Om samma ämne:
SpinLaunch lyckas med de första testerna av sitt gigantiska satellitslangkoncept

Källa: EarthSky

Relaterade Artiklar

Back to top button