Lagstiftande 2022: hur vill Meta, regeringen och A Voté mobilisera väljarna?

Rösta presidentvalet 2022 © AntonSokolov / Shutterstock

Meta France (ex-Facebook), regeringen och den icke-statliga organisationen A Voté har meddelat att de går samman kring flera medborgarinitiativ som syftar till att uppmuntra väljardeltagande i parlamentsvalet 2022.

Några dagar innan parlamentsvalet, som äger rum söndagen den 12 och 19 juni, mobiliserar Meta, regeringen och medborgarorganisationen A Voté med en hel rad initiativ. Syftet är att nå allmänheten och uppmuntra dem att gå till valurnorna för dessa två viktiga händelser i det demokratiska livet. I synnerhet kommer de att ta formen av medvetet pedagogiskt innehåll som kommer att lyftas fram på de sociala nätverken Facebook och Instagram.

Pedagogik för att öka medvetenheten om en valsedel som skulle kunna undvikas av väljarna, särskilt de yngsta

Detta partnerskap, huvudsakligen digitalt, kommer fortfarande att ha en fysisk dimension. Faktum är att volontärerna i A Voté kommer att träffa ungdomar under festivalen “We Love Green” i Paris, som äger rum 2-6 juni, för att öka deras medvetenhet om den nuvarande valdeadline. A Voted kommer att finnas på evenemanget från fredag, får vi veta av Meta. Samtidigt kommer Instagram-teamen att be innehållsskaparna som är närvarande på festivalen att förmedla initiativet och mobilisera sina respektive gemenskaper. ” För fem år sedan präglades parlamentsvalet av ett rekord av nedlagda röster under Ve republik “, påminn oss om Florent Blondel-Goupil och Dorian Dreuil, medordförande för A Voté.

Pedagogik alltid: NGO har samarbetat med den statliga informationstjänsten för att producera en serie pedagogiskt innehåll som kommer att distribueras under de kommande dagarna, både på Instagram och på Facebook. Deras format, ganska lättsmält, lämpar sig för delning. Innehållet kommer också att förmedlas av Meta France, som lovar att förlänga distributionen ” tack vare tilldelningen av dedikerade reklamkuponger “.

röstade fram Meta pedagogiskt innehåll © Meta France

Från och med nästa vecka och på dagen för de två omgångarna kommer Facebook att posta, i form av aviseringar, meddelanden som omdirigerar sina användare över 18 till regeringens sajt choices.interieur.gouv.fr. Detta ger all nödvändig information om valsedeln, hur nationalförsamlingen fungerar, fullmaktssystemet och var dess vallokal finns.

Klistermärken, frågesporter… Meta vill skapa “kul” för att förföra väljarna

Klistermärken, tillgängliga från 2 juni, har distribuerats av Meta på Instagram. Tillverkade av en fransk konstnär, Laura Normand, kan dessa klistermärken användas i det sociala nätverkets berättelser. Om du klickar på någon av dem omdirigeras du sedan till den officiella webbplatsen för regeringsval.

dekaler

Slutligen kommer en frågesport ägnas åt parlamentsvalet att lanseras på Facebook News, från området reserverat för nyheter på det sociala nätverket med tummen upp. Detta kommer att vara ett tillfälle att testa dina kunskaper inom detta område och lära dig mer om hur Palais Bourbon fungerar. Den ska synas strax före första svängen.

Dessa olika initiativ är en del av en antagen önskan att komma så nära målgruppen som möjligt genom att bryta sig loss från de traditionella koderna för institutionell kommunikation säger Michael Nathan, direktör för Government Information Service. Meta å sin sida bekräftar sin vilja ” att helt engagera sig för att tjäna den franska demokratin genom att ge alla en röst och stödja så många människors deltagande som möjligt i dessa val “, genom förmedling av chefen för Public Affairs på Meta France, Elisa Borry-Estrade.

Relaterade Artiklar

Back to top button