Lägg till flikar i Windows 10 Explorer och andra program med TidyTabs

De flesta webbläsare har ett flikgränssnitt. Det ger multitasking, vilket gör vårt arbete ganska enkelt. Skulle det inte vara bra om vi kunde replikera samma funktion för de flesta applikationer Windows ? Lyckligtvis finns det en sådan möjlighet. Kolla upp TidyTabs för Windows 10/8/7 . Städa Flikar är en gratis flikhanterare som låter dig lägga till flikar(Flikar) till Program Fönster som t.ex (fönster)utforskare , kontor , Anteckningsblock , cmd etc.

TidyTabs för Windows Explorer

Ansökan TidyTabs erbjuder flikar för alla program som använder dra och släpp-funktionen. Det är kapabelt att gissa vilka typer av fönster som inte behöver flikfunktionalitet och erbjuder därför inte ett flikgränssnitt för sådana applikationer. Det som är bra är att inga speciella funktioner krävs för att konfigurera denna funktionalitet.

Om det inte räcker kan du enkelt specificera vilken app som ska ha flikar och vilken som inte ska ha det. Två klick räcker för att lägga till en applikation till svartlistan eller vitlistan. Varje funktion TidyTabs kan konfigureras eller inaktiveras genom ett enkelt konfigurationsgränssnitt.

Använder sig av TidyTabs kan användaren stänga, ordna, dra, dra inom samma fönster Anteckningsblock. (Anteckningar) Gränssnittet med flikar är inte iögonfallande. Den förblir dold under större delen av tidsperioden, och för att öppna och stänga flikar behöver du bara flytta musen över den övre fältet. När du gör detta kommer flikgränssnittet automatiskt att bli synligt.

tidytabs-tabbed-interface

Lägga till flikar i Windows-program

Flikar läggs till automatiskt i varje fönster, men visas inte när ett enskilt program är kopplat till det. Du kan använda dra och släpp för att slå samman ett fönster med ett annat öppet programfönster. Därefter visas fönster och flikar lätt i en genomskinlig design.

Flikar kan stängas genom att stänga programfönstret, eller genom att högerklicka på en flik och välja ett av stängningsalternativen från den visade listan.

  1. Stäng aktiv flik
  2. Andra flikar
  3. Alla flikar

Vid behov kan standardbeteendet i inställningarna ändras via menyn “Inställningar”. Bara(Helt enkelt) öppna utseendeinställningarna från appikonen i systemfältet och ändra inställningarna för flikens transparens.

tidytabs-inställningar

Genom att byta till fliken beteendeinställningar kan du visa även enskilda flikar.

Områden där TidyTabs misslyckas(TidyTabs) – Det stöder inte inställningar för flera bildskärmar. Dessutom tillåter det dig inte att ordna om eller byta namn på flikar och använda mittklick för att stänga flikar. Dessutom har gratisversionen av appen en gräns på tre flikar, så om du behöver fler måste du prenumerera på en betallicens.

Ladda ner(Ladda ner Tidy Tabs) gratisversion av Tidy Tabs härifrån(här).

De flesta webbläsare har ett flikgränssnitt. Det möjliggör multitasking som gör vårt arbete ganska enkelt. Skulle det inte vara bra om vi kunde replikera samma funktion för de flesta Windows-program? Lyckligtvis finns det en möjlighet att göra det. kolla upp TidyTabs för Windows 10/8/7. TidyTabs är en gratis flikhanterare som låter dig lägga till flikar till Windows-program som Explorer, Office, Notepad, CMD, etc.

TidyTabs för Windows Explorer

TidyTabs-appen erbjuder en flikupplevelse för alla program med dra och släpp-funktionen. Den kan själv gissa vilka fönstertyper som inte behöver flikfunktionalitet och erbjuder därför inte ett flikgränssnitt för sådana applikationer. Det som är bra är att inga speciella funktioner krävs för att konfigurera denna funktionalitet.

Om det inte räcker kan du enkelt ange vilken applikation som ska ha flikar och vilken som inte ska. Två klick räcker för att lägga till en applikation till svartlistan eller vitlistan. Varje enskild funktion i TidyTabs kan konfigureras eller inaktiveras via ett enkelt konfigurationsgränssnitt.

TidyTabs

Med TidyTabs kan en användare stänga, ordna, dra ut, dra in i ett anteckningsblocksfönster. Gränssnittet med flikar kommer inte i ansiktet på dig. Den förblir dold under större delen av tidsperioden och för att öppna, stänga flikar behöver du bara föra muspekaren över den övre raden. När du gör det blir flikgränssnittet automatiskt synligt.

tidytabs-tabbed-interface

Lägg till flikar i Windows-program

Flikar läggs till automatiskt i varje fönster, men de visas inte när det finns ett enstaka program kopplat till det. Du kan använda dra och släpp för att slå samman fönstret med ett annat öppet programfönster. När det är klart visas fönster, flikar lätt i en halvtransparent design.

Flikar kan stängas genom att stänga ett programfönster, eller genom att högerklicka på en flik och välja ett av stängningsalternativen från listan som visas,

  1. Stäng aktiv flik
  2. Andra flikar
  3. Alla flikar

Vid behov kan standardbeteendet i inställningarna ändras via menyn “Inställningar”. Öppna helt enkelt utseendeinställningarna från programmets ikon i systemfältet och ändra inställningar för fliktransparens.

tidytabs-inställningar

Om du växlar till beteendefliken för inställningarna kan även de enskilda flikarna visas.

De områden där TidyTabs kommer till korta – Den stöder inte inställningar för flera bildskärmar. Dessutom tillåter det dig inte att ordna om eller byta namn på flikar och använda mittenklick för att stänga flikar. Dessutom har gratisversionen av appen en gräns på 3 flikar, så om du behöver mer måste du prenumerera på en betald licens.

Ladda ner Tidy Tabs freewareversion från här.

Relaterade Artiklar

Back to top button