Laddstationer: var laddar du din elbil i Frankrike?

Sammanfattning
  • Fler och fler laddstationer i Frankrike
  • Att ladda utanför: den pinsamhet man väljer
  • Verktyg för att hitta rätt laddningslösning

Peugeot-e-208-laddning © Peugeot

Med elbilens snabba utveckling växer laddstationer upp överallt i Frankrike. För att hitta den station som ligger närmast dig och den mest lämpade för dina behov, har flera platser geolokaliserat all dedikerad infrastruktur.

Under månaderna tenderar trenden att vända och fler och fler elbilar kommer ut på vägen. Detta var särskilt fallet för 2020 som, trots ett oöverträffat kommersiellt sammanhang på grund av hälsokrisen, slutade med rekord: elbilen översteg för första gången ribban på 100 000 registreringar på ett år.full i Frankrike!

Men bilparkens energiomställning är inte säker och den förbereds alltid uppströms: utan laddningsstationer väletablerade i territoriet kan biltillverkarna ge upp sina förhoppningar om att integrera en framtidsnisch. Det är därför många operatörer har börjat installera ett infrastrukturnätverk i hela Frankrike.

Läs också:
Elbil: hur mycket kostar hemladdning?

Fler och fler laddstationer i Frankrike

Och dynamiken är ganska på rätt väg, vilket AVERE France indikerade i sin senaste rapport. Vid 1eh I maj 2021 registrerade organisationen en flotta på 33 363 laddpunkter öppna för allmänheten i hela territoriet, vilket representerar en utveckling på cirka 7 % jämfört med årets första barometer (februari 2021).

Å andra sidan är nätet fortfarande i otakt med marknaden inom elbilssegmentet. För om de allmänna terminalerna utvecklas accelererar elbilen ännu snabbare. Resultat: Frankrike har nu en laddningspunkt för 12 elfordon. Till exempel var förhållandet en poäng för 8 fordon i början av sommaren 2020. Balansen är ännu mindre gynnsam om vi inkluderar laddhybridfordon, vilket gör att antalet fordon som ska delas en poäng till 16.

Laddstationer: en inventering

De mer än 33 000 offentliga laddningsplatserna i Frankrike är ganska jämnt fördelade över territoriet. Således är 40 % av dem på allmänna vägar, medan 37 % finns på parkeringsplatser. På sista plats kommer företag och butiker, med 23 %.

Vilken-laddningslösning-att-välja

Det är de accelererade laddstationerna som finns mest i Frankrike, med en andel på 22 054 poäng som kan leverera mellan 14 och 22 kW effekt. Det är en av de bästa lösningarna för att effektivt ladda Renault ZOE, till exempel när det är mer komplicerat att installera en så kraftfull laddningslösning hemma. De normala laddpunkterna följer, med en effekt på mindre än 11 ​​kW, med 8 548 punkter.

Läs också:
Elbil: vilken laddningslösning ska man välja?

Å andra sidan stagnerar andelen snabba och ultrasnabba laddningsstationer trots den starka efterfrågan på den här typen av terminaler, vilket AVERE Frankrike lyfte fram. Det är därför lättare att hitta uttag som drivs av växelström (30 788 poäng) än de som kan leverera likström (2 006 poäng).

Föga överraskande är det i Île-de-France vi hittar flest publika terminaler med totalt 5 653 tillgängliga enheter. Regionerna Auvergne Rhône-Alpes och Occitanie följer efter med en flotta på 3 681 respektive 3 581 poäng. Korsika är den minst välförsedda, med endast 78 laddningspunkter.

Att ladda utanför: den pinsamhet man väljer

Med en majoritet av uttag tillgängliga på vägen finns det många val för att ladda din elbil. Effekterna som levereras motsvarar i allmänhet alla elbilar, och det är ganska enkelt att hitta den typ av uttag som motsvarar kabeln till din elbil.

Flera problem kvarstår dock: eftersom dessa laddpunkter är placerade mitt på andra parkeringsplatser är det inte ovanligt att hitta en termisk bil parkerad på dem, vilket gör en laddpunkt som ändå är funktionell otillgänglig. Till inciviliteter tillkommer laddningsstationsfel, som ibland är inkompatibla med elbilen eller regelbundet går sönder. Du kommer i alla fall att behöva jonglera med prenumerationskort och kunna stödja budgeten kopplad till utomhusladdning.

Stormarknad ladda: slutet av gratis

De mest bekväma laddningslösningarna är de som finns i stormarknader eller köpcentras parkeringsplatser: beroende på bilens kapacitet och strömmen som levereras av terminalen, är det möjligt att återvinna en betydande del av autonomi när du handlar. Men här igen är allt inte så enkelt, för om gratis påfyllning ursprungligen gynnades av märkena, tenderar det nu att försvinna.

Renault-zoe-laddning © Renault

Detta avslöjade våra kollegor från Challenges. Genom att ta över förvaltningen av terminalerna i Westfield-butikerna tillämpar Izivia nu en prissättning på 0,25 €/kWh. Och om Ikeas tjänst tillfälligt stängs av verkar Auchan följa samma bana. Ändå var det en bra lösning för Nissan Leaf-ägare, som kunde dra nytta av de kostnadsfria CHAdeMO-uttagen.

Laddning på allmänna parkeringar: nya lagar

Om de allra flesta laddplatser finns på vägen bör allmänna parkeringar snabbt erbjuda många lösningar. En nyligen genomförd ändring som antogs av nationalförsamlingen föreskriver installation av laddningsstationer på parkeringsplatser som förvaltas under delegering av allmännyttiga tjänster.

Den senare kommer alltså att vara skyldig att installera en laddpunkt för varje 20:e plats på parkeringen, före 1eh Januari 2025, tidsfrist fastställd genom deländring. Någon skyldighet har däremot inte uppställts beträffande typen av laddplats. Kom ihåg att ett inhemskt uttag räknas som sådant.

Verktyg för att hitta rätt laddningslösning

Utbredningen av laddstationer erbjuder en mängd valmöjligheter i lösningar anpassade till din bil. Och för att göra rätt val vid roaming eller innan en resa finns det många verktyg.

Chargemap.com
: Europeisk täckning

Med sitt enkla, exakta och kompletta filtersystem är kartan som tillhandahålls av Chargemap.com till stor hjälp för att hitta den närmaste laddstationen till din plats, i Frankrike och i Europa. Från Combo CCS till Type Y via Type 3C-uttag eller till och med de mycket sällsynta induktionsterminalerna, alla typer refereras till på denna sida. På samma sätt som standarden, halvaccelererad, accelererad eller snabbladdning. Tillgång till planen kräver registrering.

Terminaler-Chargemap

Genom att klicka på en av stationerna visas adressen, typen av laddning, kommentarerna, vägen dit, betyget och tidtabellerna. Ytterligare alternativ gör att du kan begränsa dina sökningar och endast visa gratisladdningar, eller dölja webbplatser som inte är öppna dygnet runt. Typerna av platser som hotell, restauranger, bensinstationer, parker eller vägar är alla alternativ att välja eller inte.

Läs också:
Vilken elbil har bäst räckvidd 2021?

Abetterrouteplanner
: referensen för att planera din resa

Som ett alternativ eller utöver Chargemap finns även webbplatsen och mobilappen Abetterrouteplanner.com. Endast på engelska är den mer komplett när det gäller ruttplanering. Det låter dig integrera de laddningspunkter som ska nås i resplanen enligt batterinivån i början för att beräkna din rutt så exakt som möjligt, med hänsyn till laddningstiden. Genom att välja modell på din elbil samt storleken på dess batteri, visar den med viss precision laddningsnivån som återstår vid de olika stadierna av din resa samt när du anländer till din destination.

Bollarder-Abetterrouteplaner

Den tar dock inte alltid hänsyn till alla laddstationer, i synnerhet inte de som installeras av kommuner på allmänna torg eller vissa butiker. Skam ! Dessa dåligt refererade laddstationer är ofta begränsade till långsam laddning på 3 kW eller 7 kW, eller till och med 22 kW.

Tesla Superchargers
: reserverat för varumärkeskunder

Tesla är en av de enda tillverkarna som erbjuder ett kort som innehåller alla laddningslösningar lämpliga för fordon i dess sortiment. Det inkluderar naturligtvis platsen för Superchargers, de dedikerade snabbladdningsstationerna, men också laddningspunkterna på destinationen, som ger långsammare laddningskraft men som ligger på intressanta platser som hotell, restauranger och kommersiella centra. Som namnet antyder gör dessa terminaler att bilen kan laddas upp i slutet av en resa, vilket kan vara användbart när batteriet nästan är tomt vid ankomst.

Terminaler-Tesla-Supercharger

Kom dock ihåg att den här kartan har ett informativt värde för Tesla-förare, eftersom navigeringen av märkets bilar direkt kan välja de terminaler och superladdare som behövs för tankning. Precis som Abetterrouteplanner-systemet tar GPS:en även hänsyn till laddningstider för att beräkna den totala restiden.

Relaterade Artiklar

Back to top button