Ladda din smartphone på natten – varför inte

där batteriet i vår smartphone det utsätts för otroliga ansträngningar varje dag och vi märker det inte ens. Faktum är att vi många gånger lämnar vår enhet för att bli offer för ett ganska farligt öde för dess autonomi.

Trots den obestridda effektiviteten hos moderna litiumjonbatterier behöver de det fortfarande små uppmärksamhet för att hålla på lång sikt.

En av de mest felaktiga vanorna som utförs när man laddar mobilen är att håll den laddad över natten. Denna åtgärd upprepas praktiskt taget varje natt bör vara peremptory undvek. Låt oss ta reda på orsakerna nedan.

Ladda smarttelefonen på natten: orsakerna som orsakar dess försämring

Dagens batterier är som tidigare nämnt litiumjoner. Så om dessa är överfyllda kan de säkert göra det försämras och omedelbart minska deras autonomi.

Även om många smartphones idag har ett system som hanterar eller stoppar laddningscykeln när den väl är klar, kan det vara lika farligt. Dessutom gäller inte denna process för alla smartphones.

Det värsta problemet för batteriet är ett: överhettning. Det är faktiskt av grundläggande betydelse att förhindra att din smartphone överhettas. Undvik därför absolut att lämna den för många timmar i fickan, i solen eller på kylaren.

I slutändan måste vi se till att batteriet vara så fräsch som möjligt. Dessutom rekommenderas det inte att hålla det under kudden: efter att ha blivit överhettat kan det till och med explodera. Utan att självklart tänka på att det inte är så jättebra att ha denna ansamling av strålning under kudden.

Relaterade Artiklar

Back to top button