Läckta Xiaomi 12 Ultra-specifikationer, verkligen en fantastisk smartphone?

Xiaomi 12 Ultra © © Let's Go Digital

Xiaomi 12 Ultra kommer att dra nytta av premiumfunktioner, men kanske inte återuppfinna något jämfört med förra årets Mi 11 Ultra.

För att följa upp Xiaomi 12 och Xiaomi 12 Pro utvecklar den kinesiska tillverkaren en smartphone med ännu avancerade funktioner: Xiaomi 12 Ultra. Läckaren Yogesh Brar har avslöjat en stor del av mobilens tekniska datablad.

En Xiaomi 12 Ultra är inte bättre än Mi 11 Ultra på vissa punkter?

Xiaomi 12 Ultra skulle vara utrustad med en 6,7-tums AMOLED LTPO-skärm med QHD+ 1440p definition och uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz.

Prestanda skulle tillhandahållas av Qualcomms nya premiumchip, Snapdragon 8+ Gen 1. Flera minneskonfigurationer bör erbjudas, med 8 eller 12 GB LPDDR5 RAM samt 256 eller 512 GB UFS 3.1-lagringsutrymme.

Autonomi skulle anförtros ett batteri med en kapacitet på 4 800 mAh, kompatibelt med en trådbunden laddningseffekt på upp till 67 W och genom induktion upp till 50 W. Vi noterar att Xiaomi 12 Ultra är mer kompakt och har ett mindre batteri än förra gången årets Mi 11 Ultra. Den senare gynnades också av en snabbare trådlös laddning på 67 W.

Leica partner för fotodelen?

Kameraenheten verkar likna sin föregångare. Den består av en 50 Mp huvudsensor med optisk bildstabilisering, en 48 Mp ultravidvinkel och en 48 Mp periskopisk teleobjektiv som tillåter upp till 5x optisk zoom. Källan nämner också närvaron av en flygtidskamera och laserautofokus. Precis som på Mi 11 Ultra är det en 20 Mp-sensor som ska ta selfies.

Föga överraskande kommer Xiaomi 12 att levereras under MIUI 13, husets överlägg som är baserat på Android 12.

Priset på enheten anges inte i läckan, men vi måste förvänta oss en salt räkning: Mi 11 Ultra marknadsfördes för 1 199 euro i Frankrike. Xiaomi har formaliserat ett partnerskap med Leica och tillkännager lanseringen av en fototelefon i juli. Det kan vara denna Xiaomi 12 Ultra, som sedan bör tillkännages mycket snart.

Om samma ämne:
Ett oförskämt antal sensorer för kameran på Xiaomi 12 Ultra

Källa: Yogesh Brar

Relaterade Artiklar

Back to top button