La Poste offer för ett hackningsförsök, här är vad vi vet

Postkontoret

Postkontoret tillfälligt avstängd åtkomst till sin e-post efter ett hackningsförsök.

Under flera veckor har POP- och IMAP-tjänsterna för e-postklienten laposte.net varit föremål för flera restriktioner, som hindrar vårdpersonal från att kommunicera med socialförsäkringen.

La Poste offer för ett hackningsförsök

Företaget hade först börjat med att förhindra IP-adresser utanför Frankrike från att ansluta till det innan det blockerade åtkomsten till dess tjänster för alla användare. Däremot har de möjlighet att använda webbmail eller den dedikerade mobilapplikationen laposte.net. Lösenorden för några av dem har återställts.

Ett beslut som tagits för att förhindra komma åt försök med hjälp av en lista med lösenord och tillhörande e-postmeddelanden via en datauppsättning som finns på internet ”, förklarar ledarna för gruppen. En databas länkad till laposte.net hittades verkligen under en kort tid på Lapsus$-hackergruppens Telegram-kanal. Det exakta ursprunget till detta dataset utnyttjas är fortfarande oklart, men tjänsten föredrog att inte ta några risker.

La Poste tillkännagav denna fredag, den 6 maj, en första tidtabell för gradvis återgång av tjänsten efter de svårigheter som vårdpersonal stöter på, som är tiotusentals att använda den. Från och med måndagen den 9 maj kommer de att vara de första att återfå tillgång till POP- och IMAP-tjänster. Det kommer sedan att etableras med alla användare från och med onsdagen den 11 maj.

Källa: ZDnet

Relaterade Artiklar

Back to top button