La Poste kommer till Twitch och LeStream ikväll för att prata om motorvägskoden!

lestream-kod

För att främja motorvägskodprovet bland ungdomar bjuder La Poste in sig på Twitch LeStream-kanalen denna onsdagskväll.

Det är en inte trivial operation som äger rum ikväll på Twitch. Och vilket bättre sätt att tilltala 18-25-åringar än att unna dig lite bästa sändningstid på plattformen som i princip är tillägnad tv-spel? Politikens värld gör nu inbrytningar där, så att se La Poste gå ner till det för att främja sin granskning av vägkoden kanske inte verkar mer chockerande än så.

Läs också:
Twitch API-kod avslöjar planer på att tilldela “Ad Safety Score” till streamers

En serie med fyra premiumevenemang

Den här onsdagskvällen, från 20:30 till 22:30, ägnar Twitch-kanalen för den berömda Web-TV som skapats av Webedia, LeStream, ett helt program åt motorvägskodtjänsten som erbjuds av La Poste. Andra kommer att sändas i juni, september, sedan december.

Tanken för La Poste är att vända sig till allmänheten av 18-25-åringar, och för detta vände sig gruppen till LeStream och Twitch, på inrådan av sin byrå Starcom (en enhet inom Publicis Media), som var ansvarig för designar, med Webedia, ett skräddarsytt redaktionssystem.

Denna speciella bonus kommer att ta formen av ett frågesport, presenterat av Maxildan, och kommer att dra nytta av ett set konfigurerat som en riktig spelshow, allt i La Postes färger, naturligtvis. Åtta Twitch stammisar, inklusive Jiraiya, Dina, Xari eller Sora.

Läs också:
På Twitch har Stud’Force samlat in mer än 131 000 € till Secours Populaire mot studenternas osäkerhet

Ett trevligt reklamtrick för La Poste

En kolumn har redan ägnats åt erbjudandet om La Poste, i slutet av eftermiddagen på onsdagen, i programmet Sammanfattningen, sänds mellan 18:30 och 20:30 måndag till fredag. När det gäller bästa sändningstid kommer en dagstid att ägnas åt La Postes erbjudande på landsvägskoden, och detta därför inför de tre kommande föreställningarna under året.

Och för att ytterligare inspirera samhället kommer en talang komma och revidera sin vägkod med La Poste-applikationen, live. Där blir det ett kort program som kommer att sändas tre veckor före varje show, i Före av sammanfattningenprecis innan Sammanfattningen.

En partner till LeStream, Jeuxvideo.com kommer att erbjuda en stor medietjänst till La Poste, genom att sätta online-format som kommer att marknadsföra lecode.laposte.fr-plattformen.

Genom att nå unga människor, spelgemenskapen och sociala nätverk (eftersom alla deltagare noggrant förmedlade evenemanget på sociala plattformar) betalar La Poste för en XXL-kampanj. Men kommer åskådarna att vara mottagliga för allt detta?

Relaterade Artiklar

Back to top button